Z mouky, droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu, sůl, kůru, rum. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, přidáme náplně, zabalíme a necháme 10 - 15 minut kynout.
2
Pak koláčky obalíme ve směsi žloutků s 50 g másla a pak v oříškové drobence (smíchané ze zbylých přísad). Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut (dle velikosti koláčků).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Slávka
|23. 5. 2011 17:58
Moc dobré, děti se na ně vrhly, málem jsem ani neochutnala :-)) :-)) :-))
Soňa
|16. 2. 2011 17:53
Koláčky jsem dělala s ořechovou,makovou a tvarohovou náplní.S tou tvarohovou mi některé popraskaly,ale byly nejlepší :-) .Určitě zopakuji!
Majka Rončáková
|26. 3. 2010 09:03
Jirko, co mi to děláte! Po všech těch skvělých masových receptech ještě zlatou tečku v podobě posvícenských koláčků. Já jsem sama, ale udělat je musím, pak nabídnu známým.