Z uvedených ingrediencí umícháme v misce marinádu, kterou potřeme vepřová žebírka, nakrájená na potřebnou velikost. Žebírka necháme v chladu marinovat nejlépe přes noc. Marinovaná žebírka dáme do olejem vymazaného pekáče, mírně osolíme, zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby péct na cca 30 minut. Pak alobal sundáme (pozor na páru!) a zkontrolujeme, zda není potřeba podlít. Pokud ano, podlijeme, opět pekáč uzavřeme a pečeme dalších cca 20 minut. Poté odklopíme, dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem a čerstvou zeleninou nebo salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hrdinová
|12. 12. 2016 21:16
Výborné!Děkuji za recept.
Alice Soukalová
|6. 4. 2016 15:22
Vynikajici :-* také si myslím, že marinádu budu aplikovat i na jiné druhy masa.
Broňa
|5. 10. 2014 18:56
To není recept ale afrodisiakum. :-*
Monika
|20. 2. 2014 14:53
Výborný recept! Myslím, že marináda bude skvělá i na jiné maso než žebírka a už se těším až to vyzkoušíme, a třeba už i na zahradním grilu. Chválím a doporučuji.