Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
olej je skutečně zbytečný kachna má v sobě tuku víc než dost, ale jistě může existovat úprava kachny bez kmínu v azijské kuchyni se na kachnu teda kmín pokud vím rozhodně vždy nedává, což každý správný kuchař ví. 8-)
Kosťa Kostič
|19. 3. 2013 11:29
Rostliný olej? Proti gustu žádný dišputát... Nedělal jsem to a dělat nebudu. Omlouvám se, jen mi to připomíná slova klasikova "...a za stálého míchání vlijeme do záchodu"
Lenka
|9. 3. 2013 10:30
Základ na pečení kachny je hodně soli a kmínu. Žádné potírání olejem. Nepečte to ! Každý správný kuchař to ví.
Irena
|2. 2. 2013 19:34
muzete ktem receptum dat teplotu trouby prosim!!!!!Zkusim kachnu na 175 stupnu ,ale nevim jestli je to dost
chutná to odporně lituju toho že jsem to pekla,cela rodina si stěžovala
Zdena
|13. 1. 2006 20:49
Bylo to vynikající, ale mohly byste tam přidat trochu rozinek na bezva chuť a ke konci, šťávičku zahustit strouhaným tvrdým perníkem!
jirina cihakova
|21. 10. 2005 09:00
super recept - vynikající, na závěr doporučuji přidat do omáčky malou lžičku medu a polit s ním kačenku a jako příloha se osvědčily pečené čtvrtky brambor s kolečky červené a bílé cibule
Kuchařka on-line
|18. 1. 2005 17:07
Zvolit můžete dle chuti kari nebo rozinkovou rýži nebo bramborové krokety.