• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečeného květáku
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečeného květáku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Provoněná kokosovým mlékem a doplněná křupavými semínky je tato polévka pozvánkou do gastronomického nebe. Jedna porce vám stačit nebude.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák větší
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička římský kmín
    • 6
      lžíce semínka různé druhy
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 300
      ml zeleninový vývar
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      snítka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, ochuťte římským kmínem a rukama promíchejte, aby se vše dobře obalilo. Rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut. Květák by se měl upéct dozlatova.

RADA: Příprava a vaření květáku

2
Mezitím připravte semínka na posypání. V misce promíchejte dýňová, slunečnicová a sezamová semínka, můžete přidat i ovesné vločky. Přidejte lžíci olivového oleje, lehce osolte, rozprostřete do malé zapékací misky a dejte na 10 minut do trouby ke květáku.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Cibuli nakrájejte na kostičky a zpěňte na troše oleje, přidejte oloupané brambory pokrájené na kousky, zalijte vývarem a vařte doměkka. Přidejte opečený květák (pár kousků si můžete schovat na ozdobu), rozmixujte vše ponorným mixérem dohladka, zalijte kokosovým mlékem, dobře promíchejte, ochuťte solí a prohřejte. Polévku podávejte posypanou opečenými semínky, nasekanou pažitkou a zakápnutou olejem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka s cizrnou

Květáková polévka s cizrnou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kokosové mléko Květák Olivový olej Pažitka Římský kmín Semínka Sůl Zeleninový vývar

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Slaný dort I

Slaný dort I

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Polévka z pečených paprik s ricottovými…
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečeného květáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact