Klasika, na které si pochutná celá rodina. To jsou plněné papriky. Lusky nadité šťavnatou směsí mletého masa v delikátní rajčatové omáčce jsou skvělým obědem i večeří. Připravte si je podle receptu časopisu F.O.O.D. ještě dnes.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout.
Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou petrželku a vejce. Směs ochuťte solí, pepřem a dobře zpracujte rukama, aby byla hladká a kompaktní. Paprikám odřízněte vršky, odstraňte semínka a naplňte je masovou směsí.
V širším kastrolu zpěňte na lžíci oleje nadrobno posekanou cibuli, zasypte ji mletou paprikou a pár minut restujte. Přidejte pokrájená rajčata, asi 400 ml vody, koření a přiveďte k varu. Do směsi naskládejte naplněné papriky, přiklopte a duste asi 30 minut.
Papriky vyndejte z hrnce, vylovte koření a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
V misce rozmíchejte smetanu s moukou a vlijte ji do omáčky, metličkou dobře promíchejte, krátce prohřejte a dochuťte cukrem a solí. Papriky podávejte přelité omáčkou a s pečivem.