Rýži natural uvaříme dle návodu, nasypeme do mísy a smícháme s rozdrobeným feta sýrem, přisypeme pšeničné klíčky a promícháme. Omytá kuřecí prsa, cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky, žampiony na tenké plátky. Směs koření (v případě, že jsou všechny položky v sušeném stavu) rozetřeme a smísíme v hmoždíři. Případné čerstvé bylinky pouze nasekáme a ponecháme stranou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2
Pánev rozpálíme, vlijeme na ni olivový olej (lžíce stačí, feta sýr má už tuku dost) a osmahneme kuřecí kostičky, přidáme koření a bylinky, po 5 minutách přidáme žampiony a nakrájenou zeleninu. Promícháme, podusíme 5 minut, přidáme prolisovaný česnek a kečup a ještě pár minut dusíme. Je-li nutné, ještě dochutíme špetkou mořské soli (pozor při použití balkánského sýra). Směs promícháme v míse s již připraveným rýžovým základem, naplníme papriky (omyté, vydlabané s pouze odkrojenou horní částí, která utvoří "pokličku" na naplněnou papriku) a v zapékací misce pečeme doměkka cca 30 minut.
3
Přeji dobrou chuť, nejen v případě použití bio surovin je to nutričně vyvážená, na vlákninu bohatá a navíc opravdu zdravá lahůdka pro oběd či večeři.