Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do ušlehané směsi.
2
Vše vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (polohrubou moukou). Poklademe ovocem, čím více, tím lépe. Pečeme cca 20 min. na 180 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
solarka
|13. 7. 2016 12:56
je toho těsta, málo, na normální plech to bylo spíš jak na roládu, a kdybych to měla péct 40 miniut , tak by z toho byl popel, takže asi dobrý,ale bohužel příště tak minimálně o třetinu víc těsta.....budu muset násobít :-(
Petra
|13. 10. 2015 23:04
KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE:
nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový)
střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen)
nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek
Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny)
Dobrou chuť :-) ;-)
Petra
|13. 10. 2015 23:04
KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE:
nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový)
střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen)
nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek
Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny)
Dobrou chuť :-) ;-)
Petra
|13. 10. 2015 23:04
KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE:
nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový)
střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen)
nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek
Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny)
Dobrou chuť :-) ;-)
Any
|9. 6. 2015 14:56
Je výborná!!! Dělala jsem ji z polovičního množství, protože mám jen malou troubu, ale teď lituji, že jsem jí neudělala víc. Dala jsem na ni čerstvé třešně a ještě zmrzlé lesní ovoce. Prostě mňam! Nechápu, že někomu přijde suchá...Je krásně vláčná a to kyselkavé ovoce...prostě nej.
EndyRo
|8. 11. 2014 16:06
Párkrát jsem ji už dělala, hlavně ji dělám, když nechci "obyčejnou" bublaninu..ano je víc piškotová, ale je moooc dobrá...třeba s jahodama.
:-) :-P
A jaká by měla být? Chápu, že Vám nemusela chutnat, každý rád něco jiného, ale myslím, že bublanina je prostě nadýchaná buchta s ovocem. Což tato byla. A piškot to opravdu není.. piškotové těsto je bez tuku.
díky:) trochu jsem si vyhrála ;-) s těmi třešněmi byl dort až nečekaně dobrý.. a už jsem konečně sehnala to pesto, cukety dorostly, tak zítra budou lasagne :-[
Však Vám nikdo nebrání dám si tam ovoce více.. Jenže když to s tím ovocem přeženete, bublanina nenaskočí a už to bublanina moc nebude. ale pokud máte rádi hodně ovoce, zkuste třeba http://www.recepty.cz/recept/tresne-v-teste-vlacny-kolac-145854
to by se Vám mohlo líbit víc ;-)
Dělala jsem jen ze 150g cukru krupice, část vody nahradila mlékem a bílky ušlehala zvlášť. Bublanina krásně naskočila, je jemná a vláčná, dávám 1 a přidávám foto. Z tohoto receptu je ve staré babiččině kuchařce i olejová bábovka.
Tak jsem hledala vhodný recept na bublaninu, tento se mi zalíbil. Nezklamal. Tři dny jsou na ni ale moc, plný plech holt ve dvou tak rychle nesníme a navíc jahody taky nejsou úplně nejvhodnější ovoce.
Ludmilka
|10. 6. 2011 09:33
Recept vynikající. Dala jsem jen 20dkg cukr (ale mohlo být ještě méně) a kousek rozpuštěného másla a nemělo tochybu!!!! <3