• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso - hovězí (může být i 1/2 hovězího s 1/2 libovějšího vepřového)
    • 8
      ks paprika
    • 6
      ks rajčata
    • 100
      g rýže Neuvařená
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • petrželová nať
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka osmažíme na oleji, přidáme mleté maso a syrovou rýži, vše lehce osmahneme. Masovou směs necháme vychladnout.
2
Pak do směsi přidáme sůl, mletý pepř, jemně sekanou petrželovou nať a syrové vejce. Dobře promícháme. Touto směsí pak plníme (otvorem po stopce) papriky. Naplněnou papriku uzavíráme plátkem rajčete tak, aby okraje rajčete byly vtlačeny pod okraj otvoru po stopce papriky.
3
Naplněné papriky klademe vertikálně (otvorem po stopce nahoru), jednu vedle druhé, do hrnce. Zalijeme vodou, do které přidáme zbytek nakrájených rajčat. Zvlášť na troše oleje uděláme jíšku z mouky a mleté papriky, kterou pak přidáme k paprikám a necháme vařit (osobně nezahušťuji, mletou papriku dávám rovnou do vody). Papriky zvolna vaříme asi hodinu.
4
<BR><BR>Podáváme papriky přelité "omáčkou", kopečkem kysané smetany a bílým pečivem. Tato úprava plněných paprik skoro úplně vytlačila v naší rodině onu klasickou českou úpravu paprik pečených v troubě s rajskou omáčkou (a že máma dělá opravdu dobré).
5
Vaříme je v sedmilitrovém hrnci (tohle je recept jen pro čtyři lidi, takže surovin spotřebujeme více), v několika řadách nad sebou a druhý den jsou snad ještě lepší. Doporučuji vyzkoušet, sezóna levných paprik a rajčat se blíží!
6
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Paprike punjene</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 15. 12. 2014 18:42

    Plněné papriky byly dobré, jen jak píše pan Daniel, nebát se koření, jinak je to mdlé. Co už mě tak nezaujalo, je "omáčka" k nim, přece jen, zahuštěno jednou lžící hladké mouky, to je prostě červená voda, to se nám moc nepozdávalo, udělala jsem klasickou rajskou.

  • Milan Daniel | 26. 7. 2009 14:45

    Asi se to skutečně vyplatí jen ve větším množství, nenašel jsem hrnec, do něhož bych mohl vložit papriky "na stojato". Kromě toho: kořením nešetřit, v té vodě se zejména sůl dost vyplaví. Chuťově je to lehké, jistě stravitelnější než papriky a nějakou slaninou, ale přišlo mi to málo výrazné.

  • Anonym | 21. 6. 2005 14:12

    Jitko, tomu verim ze jsou dobre, ale to pak nejsou "balkanske" :-) Stejnym spusobem jak uvadite, je dela moje svagrova z Ostravy:-))

  • Jarka L. | 13. 6. 2005 07:08

    Tak poslušně hlásím, že jsou skutečně výborné. Moc jsme si pochutnali.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 21:28

    Jsou vynikajici!

  • Jarka L. | 7. 6. 2005 13:51

    Tak dnes jdu vyzkoušet. Zítra dám vědět. Už teď se mi zbíhají sliny.

  • Alena | 11. 5. 2005 11:05

    Jitko tak to napiš do nového receptu, myslím, že to je vlastně nový recept.... Dám si pak do oblíbených, tyto jídla mám moc ráda a delám dle příležitosti z obdobných surovin

  • Jitka Kopecká | 11. 5. 2005 08:50

    Znám trochu jiný recept, ještě lepší. Papriky se naplní směsí mletého masa jak se připravuje na sekanou /maso, osmažená cibulka, vejce, namočené housky, česnek, majoránka, koření/, dají do pekáče nebo na plech na rozloženou nakrájenou anglickou slaninu, proloží nakrájenými rajčaty a peče se. Jak se opékají, obrací se, trvá to asi 40-60 min. Podává se s bramborovou kaší a nemá to chybu.

  • Jana Novakova | 7. 5. 2005 18:05

    Tento recept vrele doporucuji! Delam to dlouho, nase rodina to miluje a sni se na posezeny plny hrnec. Jen je nemuzu naucit si k tomu vzit chleba jako na Balkane aby zustalo i na potom.

  • Geeog Geeog | 3. 5. 2005 11:03

    Doporučil bych na místo vejce do masa přidat dvě kávové lžičky hl.mouky.Maso je tak šťavňatější a není tuhé.Doporučuji vařit i v rajské omáčce přímo a vynechat pečení.Tak jeto zdravější a o trochu cholesterolu méně.

  • Pilence | 28. 4. 2005 11:49

    Bozeno, ocenuji Vasi odvahu vyzkouset jinou nez tradicne ceskou upravu. Chvala a diky hreji, takze ja dekuji za ne! Pile

  • Božena Pešková | 27. 4. 2005 14:33

    Vynikající dobrota. A není to ani tak složité jak to vypadá. díky Píle

  • Di | 25. 4. 2005 14:59

    Proč ne, ráda zkouším nové věci.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:44

    Nado, Di, vyzkousejte tuto balkanskou verzi. Tato se opravdu od klasickeho ceskeho podani lisi. Tady se pouziva na ochuceni hodne petrzelove nate, syrova ryze pak varenim ziska chut od masa, papriky a rajcat... Proste je to neco jineho. Moje mama dela skvele papriky v rajske omacce (podle babiccina receptu), ale i pres to je tento recept takrka vytlacil. Snad pro tu lehkost (nezahustujeme, jime jen s kouskem peciva) a vyrazne zeleninovou chut. Pile

  • Di | 23. 4. 2005 12:49

    Nebo zalité papriky rovnou i s omáčkou upečete v troubě.Nejsem na polotovary, ale poslední dobou ráda kupuji naplněné papriky v masně Novák (jsou součástí marketů Plus). Zaliji je omáčkou, která není příliš hustá a společně upeču. Omáčku dělám z protlaku, kečupu, jíšky a vody. Mám-li, přidám zbylé červené víno. Jsou skvělé, i když nemají v nápni vařenou rýži, kterou dávám, pokud plním papriky sama.

  • Naďa | 23. 4. 2005 09:55

    Plněné papriky vařím v rajské omáčce .Prostě uvařím rajskou,papriky poskládám do kastrolu,zaleju omáčkou a zvolna vařím(dělávala to tak už moje maminka),že se dají upéct v troubě a pak teprve přelít omáčkou, jsem zjistila teprve u své tchýně!Zkrátka,jiný kraj,jiný mrav.Jen ještě jedna maličká obměna,já si tu rýži do náplně povařím.

  • Alena | 22. 4. 2005 08:54

    Milá Pile, je to sice dlouhé čtení ale stojí to za to, protože po přečtení už vím že to musím zkusit. Je to dobrý že se to nepeče a tak to můžu uvařit na chalupě, kde nemám troubu. Díky za výnikající tipy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mleté maso - hovězí Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rýže Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

322
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
169
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
113
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact