• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Plněná sekaná

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná sekaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g mleté maso hovězí a vepřové
    • 2
      ks drůbeží párky
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 8
      stroužek česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • saturejka
    • 2
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se nám směs nerozpadala).
2
Uvaříme si zbylá dvě vajíčka na tvrdo.
3
Do vymazaného (sádlem, olejem) pekáče vložíme část masové směsi a na ni položíme párky a uvařená vajíčka (střídavě).
4
Pokryjeme zbytkem masa a mokrýma rukama vytvarujeme šišku.
5
Podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem.
6
Asi po deseti minutách odstraníme alobal a stále podléváme, šišku také poléváme šťávou s pekáče.
7
Pečeme ve středně vyhřáté trubě tak dlouho, než nám šiška nadherně zhnědne.
8
Příloha: vařené bramrory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 5. 10. 2009 11:02

    Petře, už ti tu leckdo něco radil, já tedy dávám namočenou žemli i strouhanku. takže tou to nebude. Alobal také nechávám déle, odstraňuji ho na posledních 10 - 15 minut, aby se sekaná "začervenala". ALE co si myslím, že je nejpodstatnější: Sekanou je potřeba DŮKLADNĚ propracovat, aby se odstranily vzduchové bubliny, protože si myslím, že právě rychlé rozpínání plynu (vzduchu) způsobí prasknutí. Ahoj a ať se daří :-). Simča

  • sabina natalia b. | 2. 10. 2009 12:04

    právě dělám:) dala jsem místo párků kyselé okurky:) ještě jsem dala červenou pálivou mletou papriku:)

  • Marie Šindelová | 13. 4. 2009 18:47

    Dělám podobně,jen ten alobal nechávám skoro do upečení.Pak sundám a dodělám kůrčičku.Také mi ještě nepraskla.

  • Apina Hrbek | 12. 4. 2009 13:46

    Petre, krome toho, ze do sekane davam taky kousek umleteho uzeneho masa, nikdy nepridavam zadnou strouhanku, ale jen trochu mouky. Do takoveho mnozstvi masa jake je uvedeno zde, ja pridavam pouze jedno vejce a trochu vody. Tim masova hmota ziska na vlacnosti. Pak vytvaruji sisku a uhladim ji rukama namocenyma ve vode. Do pekacku dam na dno trochu oleje a pecu neprikryte. Podlevam jak je uvedeno v receptu. Sekana mi nikdy nepraskne.

  • Petr Novotný | 12. 4. 2009 13:11

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

  • Petr Novotný | 12. 4. 2009 13:11

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží párky Hladká mouka Majoránka Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Saturejka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact