• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chlebové placky
Napište svůj komentář k receptu

Chlebové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chlebové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 10
      g droždí
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mouky zamícháme sůl, do dolíčku vlijeme vlažné mléko, olej a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek, vymícháme vláčné těsto a přikryté postavíme k teplu. Z vykynutého těsta rozdělíme ploché placky (3 kusy) na pomazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 8-10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Profesional
    Profesional | 22. 8. 2013 20:44

    Chlebová mouka je k tomu výborná

  • Profesional
    Profesional | 22. 8. 2013 20:44

    Chlebová mouka je k tomu výborná

  • Mariana | 6. 12. 2012 13:11

    Rozhodně je zkusím,akorát že není v postupu napsáno kdy se tam přidáva ta voda,těch 100ml!!! :-[

  • veronika | 7. 5. 2012 22:01

    Tak zkusila jsem a výbornééé :-* . Akorat dat vice soli. Přiste zkusim pridat nejake bylinky nebo cesnek apod. to bude mnamka. Delala jsem dvojnasobne mnozstvi. Vsem clenum domacnosti chutnalo <:-) ;-)

  • mila ondruskova | 8. 5. 2010 02:35

    prominte chtela jsem napsat nadchly

  • mila ondruskova | 8. 5. 2010 02:33

    Dala jsem asi 50 ml mleka a zbytek vody. Placky mely chut jak rohliky. Ke gulasi vynikajici. Nejvice natchly meho zete. Urcite udelam znovu.

  • mila ondruskova | 6. 5. 2010 02:20

    Mam zkusenosti,ze chleba nebo rohliky maji lepsi "clebovou " chut, kduz se tam da jen malinko mleka. Jinak to chutna jak kynuta buchta bez cukru.

  • Jana | 20. 11. 2005 15:30

    Tak tohle mi moc chlebové nepřipadá.Zkuste přidat do těsta před mísením lžičku octa,a jeden krajíc chleba bez kůrek,rozmočený ve vodě a vyždímaný.Těsto bude mít lepší chuť i vůni.Můžete přidat i kmín nebo fenykl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Chléb & placky
Pokrmy Pečivo Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

194
Výborný dresing
Výborný dresing
73
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
59
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
29
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Chlebové "lasagne"
Chlebové "lasagne"
Chlebové bramboráky
Chlebové bramboráky
Chlebové knedlíky
Chlebové knedlíky
Chlebové placky s hráškem
Chlebové placky s hráškem
Chlebové smaženky
Chlebové smaženky
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky -…
  • Recepty.cz
  • Chlebové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact