Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky (půlkolečka). Osmahneme ji zprudka na oleji až do hněda - udělá dobrou chuť. Před koncem přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou necháme středně vyškvařit.
2
K cibuli se slaninou přidáme trochu vody, špenátový protlak a trochu soli. Pokud je špenát ještě zmrzlý, necháme ho rozpustit. Pak přidáme prolisované stroužky česneku. Směs ochutnáme a dochutíme solí dle potřeby.
3
Směs nalijeme na připravené těsto (vlastní nebo kupované), rozprostřeme ji po celém těstě a na vrch rozklepneme 2 vejce (dle chuti můžete i více). Ta se pokusíme vidličkou rozprostřít po co největší ploše pizzy - moc to nejde :)
4
Pizzu takto upečeme dle návodu na obalu těsta (u mého to bylo 220°C na horní + spodní ohřev po dobu 15-20 minut).