Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhanou cibuli, ocet a převaříme. Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Používáme jako salátovou přílohu.
Ja taky nevarim vubec nic, ani repu. Ocistim, nastrouham, zaliju nalevem, radne promicham, nacpu do sklenic a zavarim. Hotovo, nic se nezkazi :-*
Pat
|20. 8. 2013 12:58
Zdravím, zkoušela jsem tento recept, dodržela vše podle návodu. Bohužel se mi za 14 dní na dně sklenic objevil bílý povlak :-( :-( :-( Prosíím nevíte někdo co to je nebo čím to je? Myslíte, že je to na vyhození? Jinak recept skvělý, řepa nemá chybu, hned po zavaření jsem zkoušela <3 Na mě jen víc slané :-[
Šalát robím každý rok, ale všetko nastrúham za surova aj cviklu. Varím len nálev a vychladnutý ho nalejem na zmes,premiešam a nechám 1/2 hod. postáť.Naplním do fliaš a sterilizujem 20 min.
hanalka22 Podveká
|16. 8. 2007 10:40
Také jsem tento salát dělala už několikrát, ale vařil jsem jen červenou řepu. Zelí a cibuli jsem nakrájla dovelkého lavoru, přidala vychladlou řepu a ostatní ingredience, promíchala a nechal do druhého dne. Pustí šťávu, potom plníme do sklenic a steriluijeme asi 20 min.
Jindra, Plzeň
|7. 8. 2007 20:57
Dělám tenhle salát už léta, ale nevařím ho v hrnci. Povařím jen 5 min. řepu, nastrouhám, přidám nakrájené zelí, nakrájenou - nikoliv nastrouhanou cibuli, ostatní přísady, nechám asi 20 min. odpočinout - pustí to šťávu. Pak plním do sklenic a steriluji 20 min. na 80 st. C.