Netradiční, ale delikátní, je kombinace sladkých blum, výrazné parmské šunky a smetanového základu, připraveného z mascarpone, parmazánu, česneku a čerství bazalky, dochuceného balzamikem.
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce pomoučněné pracovní ploše vytvarujte z těsta rukama tenké placky.
2
Do misky prolisujte česnek, přidejte mascarpone, parmazán a nasekanou bazalku, promíchejte a dochuťte balzamikem, solí a pepřem. Směsí potřete těsto.
Blumy nakrájejte na osminky a naskládejte na sýrovou omáčku. Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě, asi 10 minut. Horkou pizzu ozdobte parmskou šunkou a salátovými listy.