Chce to víc mouky jináč se těsto hrozně lepí a ze čtverečků se to dělalo blbě,ty kolečka jsou lepší.Hezký moc nejsou marmeláda dost tekla ale docela dobrý.
Olga .
|13. 11. 2008 17:27
Tak, tak.Už pouze maličkost: pro větší pevnost spojení obou těst je lepší použít "tupé" vykrajováko-sklenku,hrnek,plastovou formičku...A co jsem udělal s prořezy? Slané tyčky dělám výhradně z tohoto těsta, tak jsem si udělal radost. Tentokrát jsem sypal lněným semínkem. Když se podaří trefit každou tyčku jedním semínkem, určitě si vzpomenete na Pretty Woman, protože když pak v puse naháníte ta semínka jazykem mezi řezáky abyste si křupli, zjistíte, že jsou to svině kluzký :-)))
Marie L.
|13. 11. 2008 14:47
Aby Vám nezbývalo těsto, na rozválený plát se formičkou jen naznačí kolečka vedle sebe, doprostřed každého se umístí nádivka, přikryje se vykrojeným kolečkem nebo klidně celým plátem a formičkou dovykrojí celý koláček. Takhle jsme doma dělali koblihy. Ze zbytků se vázaly uzly.
Tereza J.
|12. 11. 2008 18:03
Gabika neostalo mu cesto s náplňou, pretože na cesto dával hromádky. Prikryl druhým a kolieska sa vykrajujú tak, aby tá hromádka bola vnútri kolieska.
Gábina H
|12. 11. 2008 14:58
To já vím, e normálně se těsto dál vyválí a vykrájí. Jen mi to nebylo jasné v Oldově variantě, kdy dal náplň na rozválené těsto, které pokryl druhou vrstvou těsta a pak z toho vykrajoval ta kolečka. Musely mu přece zbýt kousky těsta s náplní.
Tereza J.
|12. 11. 2008 13:00
Gabika, tie vykrojené zbytky cesta môžete zase spojiť, vyvaľkať a vykrajovať ďalej :)))
Gábina H
|12. 11. 2008 09:16
Oldo a co jste dělal s tím zbytklem těsta po vykrájení koláčků?
Olga .
|11. 11. 2008 22:47
Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((
Olga .
|11. 11. 2008 22:47
Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((
Jiřina Dostálová
|24. 10. 2005 10:46
Je to na jedničku. Zkusila jsem to bez vajec a jenom pocukrovala - skvělé. Dovnitř jsem místo marmelády dala jednu kompotovanou meruňku a šátečky jsem přimáčkla rozinkou. Nemá to chybu. Jo a potírat vajíčkem se to skutečně nemusí. po upečení je to zlaté i bez toho
Jana Kozlová
|5. 6. 2005 13:32
taky děláme bez vajíček a je to vynikjaci jednu dobu jsme je dělali skoro pořád. Ale zase znova udělám je to fakt dobrutka
Libuše Romančíková
|10. 5. 2005 17:51
Tento recept znám,ale nedávám vajíčka.Nejsou porřeba.Těsto se velice dobře zpracovává a nepotírám ani vajíčkem.Po upečení se mohou obalovat v cukru.Já je jen pocukruji a jsou vynikající.