Jednoduchá, ale přesto vynikající, je vůbec nejoblíbenější pizza s omáčkou z rajčat, obložená plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky, která nese barvy italské vlajky.
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu a dejte dovnitř silný plech, velkou litinovou pánev nebo kámen na pizzu. V pánvi na rozpáleném oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek, přidejte rajčata a nechte asi 10 minut na mírném plameni probublávat. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte zchladnout.
Těsto rozdělte na 2–4 části a na pomoučněné ploše roztáhněte prsty do tenké kulaté placky. Těstem přitom otáčejte, abyste docílili stejnoměrného kruhového tvaru i stejné tloušťky. Ponechte úzké, o málo vyšší okraje.
3
Placky potřete omáčkou a pokryjte natrhanými kousky mozzarelly. Postříkejte trochou olivového oleje, opatrně přesuňte do trouby na lehce pomoučněný horký podklad a pečte 8 minut. Hotovou pizzu ozdobte lístky bazalky a ihned podávejte.