• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní buřtguláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 3
      ks oloupané buřty bez slupek
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý černý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1,50
      lžička chilli
    • 2
      lžíce šlehačka sladká ve spreji
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,50
      l voda
    • tmavá jíška
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
1) Rozehřejeme olej v hrnci
2
2) Vložíme najemno nasekanou cibuli
3
3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné nahradit kostičky dietního salámu)
4
4) Po částečném orestování buřtů zalejeme malým rajským protlakem a promícháme, dáme na sporo
5
5) Přidáme mletou, sladkou červenou papriku, zamícháme a ihned přilejeme trochu vody asi 1 dcl, aby nám paprika nezhořkla
6
6) Dáme lžičku soli a přidáme pepř a chilli koření
7
7) Přidáme asi 1 l vody (podle toho, kolik chceme omáčky, může být i více), prolisujeme paličky česneku a důkladně zamícháme
8
8) Vložíme syrové brambory a to najemno nakrájené na kostičky a po chvilce vaření ochutíme, zda není potřeba přisolit
9
9) Až budou brambory hotové, přisypeme majoránku, zamícháme
10
10) dle libosti zahustíme tmavou jíškou (nepoužívat mouku s vodou, to je velký kulinářský prohřešek u všech gulášů)
11
Připravil Michal Krpejš, dobrou chuť všem..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Bramborovo-dýňový buřtguláš

Bramborovo-dýňový buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 2. 8. 2015 13:20

    výborné rychlé, šlehačku radši nee

  • Sheckley | 19. 6. 2014 12:05

    Taky jsem na to koukal, podle mě se dá ke konci..

  • Misha | 27. 3. 2013 21:06

    Teď jsem zmatená co s tou šlehačkou? Má se tam opravdu dávat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Majoránka Mletá sladká paprika Mletý kmín Oloupané buřty Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šlehačka Sůl Tmavá jíška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

137
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
72
Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso s řapíkatým…
72
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
70
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
58
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Další pár StarDance Tour odhalen: Návrat zlatého Hese s Kateřinou!

Další pár StarDance Tour odhalen: Návrat zlatého Hese s Kateřinou!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact