• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové knedlíky raz dva

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
4fotografie
Nahrát fotku
 

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří mezi ty nejsnadnější a nejoblíbenější recepty. Jsou výtečným sladkým obědem, na kterým si pochutnají děti i dospělí. Vyzkoušejte jejich přípravu podle časopisu F.O.O.D. Pokud se vám ale nebude chtít balit ovoce do těsta, uvařte jednoduše tvarohové nočky a na talíři je přelijte jahodovou omáčkou.

Tvarohové knedlíky

Suroviny

4 porce
    • 500
      g tvaroh měkký plnotučný
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 16
      ks jahody střední + na ozdobu
  • Na dokončení
    • 200
      g zakysaná smetana
    • máslo rozpuštěné
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh vyklopte do mísy, přisypte mouku a sůl. Vařečkou a posléze rukama zpracujte měkké nelepivé těsto. Pokud se vám zdá příliš řídké, přisypte ještě trochu mouky.
2
Těsto odložte do ledničky. Jahody dobře omyjte a zbavte stopek. Ve větším hrnci dejte vařit lehce osolenou vodu.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

3
Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte z těsta váleček o průměru asi 4 až 5 cm. Odkrajujte asi centimetr silné plátky, každý trochu rozmáčkněte, doprostřed položte jahodu, zabalte ji a vytvarujte kulatý knedlík. Rychle zpracujte všechno těsto.
4
Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte 6 minut. Sítkem nebo děrovanou naběračkou knedlíky vylovte a rozdělte na talíře. Podávejte se smetanou, rozpuštěným máslem, cukrem a zbylými čerstvými jahodami.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Jahody Máslo Sůl Tvaroh Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

198
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
69
Čočkové ragú
Čočkové ragú
59
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
50
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Scarlett Johanssonová zářila na premiéře Jurského světa: Tohle přece není manžel...

Scarlett Johanssonová zářila na premiéře Jurského světa: Tohle přece není manžel...

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové koláčky
Jahodové koláčky
Jahodové lívanečky
Jahodové lívanečky
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact