• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový chlebíček s jablky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový chlebíček s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      lžička kakao vrchovaté
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 4
      dl kefír nebo acidofilní mléko či podmáslí
    • 3
      ks jablka oloupaná, nakrájená na malé kostičky
    • rozinky
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a olej ušleháme nejlépe ve šlehači, přidáme kakao, opět zašleháme a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, práškem do perníku a oříšky střídavě s kefírem.
2
Nakonec do těsta lehce vmícháme oprané osušené rozinky a nakrájená jablka.
3
Vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
4
Po vychladnutí poléváme libovolnou polevou a sypeme oříšky nebo jenom cukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 25. 10. 2006 16:19

    Dnes jsem upekla, výborný!

  • Lída Š. | 2. 5. 2006 11:04

    Chlebíček jsem pekla a doporučuji péct ve velkém plechu s okrajem. Je toho neuvěřitelně moc. Jinak na natření jsem zvolila pod čokoládovou polevu meruňkový džem s trochou rumu ( perník byl čerstvě pečený) - krásně to vonělo....

  • Jana z VM | 12. 1. 2006 10:28

    Včera jsem chlebíček pekla - výsledek je moc dobrý, taky jsem to vylepšila čokoládovou polevou a navíc jsem jej po mírném vychladnutí rozkrojila a potřela rybízovým želé (domácím). Oříšky jsem dala lískové, ale myslím, že vlašské by byly podstatně výraznější, lískové nebyly moc cítit.Jernom nevím, jak by se chlebíček mohl upéct už za půl hodiny, já jsem jej pekla v chlebíčkové formě novějšího typu - tedy je kratší a vyšší než ten můj starší - a musela jsem jej péct při 160 st. asi 1 hodinu a 20 minut, hodně vyběhl, protože je toho těsta opravdu moc a aby se pěkně propekl, potřeboval déle péci. Výsledek je ale moc, moc dobrý, vláčný a s tím želé a polevou ještě lepší. Korunu by tomu určtiě udělala šlehačka. Hodnotím za 1.

  • Alis | 10. 1. 2006 13:13

    Místo jablek jsem dala okapané kompotované broskve a bylo také výborné, příště vyzkouiším s ananasem

  • Anonym | 9. 1. 2006 12:50

    Palo má pravdu také je to náš oblíbený recept

  • Palo | 8. 1. 2006 17:03

    Vcera pečené, včera zjedené. Dnes pečené, už zjedené. Výborné, jednoduché, príjemne sladké. Zaraďujem medzi osvedčené recepty.

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:55

    Ještě jsem si vzpoměla - lépe nám chutná s vlašskými ořechy než s lískovými , ale je to asi věc názoru

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:54

    Tento recept dělám s oblibou už dlouho, ale místo jablek položím mezi dvě vrstvy těsta do chlebíčku podélně rozpůlené banány, tak 1 a půl až 2. Nejprve naliju vrstvu těsta, na to položím banány, které před tím trochu pokapu rumem s citronovou šťávou a zaliju zbytkem těsta, povrch uhladím a upeču. Chutná nám to, kdo ale nemá rád chuť rozpečených banánů pro toho to moc nebude a ať zůstane raději u jablek

  • Alina | 21. 6. 2005 17:16

    To mě právě láká, že je málo sladký, hned jdu udělat

  • katka | 21. 6. 2005 15:18

    Na mě byl málo sladký, ale spravila to čokoládová poleva.

  • Luba | 11. 6. 2005 17:14

    Dobré

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:42

    Souhlasím s Alis, také dávám 1 podtrženou

  • Alis | 24. 5. 2005 10:43

    Hodnotím jedničkou podtrženou. Moc se mi chlebíček povedl. Ještě jsem tam přidala 1 lžičku jedlé sody, aby to vyběhlo. protože jsem si myslela, že to ten prášek do perníku a pečiva nevytáhne nahoru. Ale není to potřeba. Byl vysoký až moc, krásně vláčný a chutný. Zase jeden z receptů, které zařadím do těch, které pravidelně dělám. Kdo má rád perník, tak moc doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kakao Kefír Lískové oříšky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Langoše - expres
Langoše - expres
27
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
25
Pomazánka z tvrdého salámu
Pomazánka z tvrdého…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact