• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoláda do formiček
Napište svůj komentář k receptu

Bílá čokoláda do formiček

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g tuk (Iva, Omega apod.)
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 100
      g sušené mléko

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků apod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny nebo do plastové proložky od bomboniéry). Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou "čokoládovou" hmotou.
2
Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.
3
Upozornění: jednou se mi stalo, že hmota v kastrolu "zgumovatěla" a nešla nalévat. Nevím, čím se to stalo... Tak jsem z ní vyrobila kuličky, které jsem obalila v práškovém kakau. Na chuti hmota neztratila nic, dokonce po mně za rok tyto kuličky všichni chtěli udělat, ale už se mi nikdy nepodařily :-).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Bílá čokoláda se skořicí

Bílá čokoláda se skořicí

Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)

Mini Cheesecaky (3 varianty do…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimíra Vavrlová | 13. 12. 2014 08:35

    Jednoduchý skvělý recept..zvládájí to 8-leté děti :)) doporučuji viz. recept: Čokoláda se skořicí :))

  • ERIKA | 22. 11. 2013 14:46

    DELALA JSEM DVAKRAT A POKAZDE SE SRAZILO A VYHODILO :-S

  • WeeBear
    WeeBear | 8. 4. 2013 19:56

    Čistě otázka, jaká je chuť? Mám nutkání to zkusit, ale připomíná to alespoň maličko čokoládu? :-)

  • Pavla | 13. 7. 2012 15:48

    Dobrý den,mohu čokoládu dát i do košíčků (papírové)?

  • renča | 9. 1. 2012 14:18

    :-) ahij nechápu jak ti to mohlozkarenelizovat?Pokud jsi to dělala jen nad ohněm tak jo ale pokud jsi to dělala ve vodní lázni tak výsledek by byl v pořádku upně normální jak má být mě vždy vyšel dělám si svoji a vždy jen podle oka nedávkuji a moučkový cukr mi nikdy neudělal co tobě a už to dělám 20 let a pokaždé jinak když potřebuji méně sladkou dám méně moučky a když sladčí tak přidám a nebo méně kakaa a je to nic se na tom nedá zkazit

  • Slávka | 8. 12. 2011 19:58

    dnes jsem dělala,míchala jsem to snad 3/4 hodiny a cukr tam snad zkrystalizoval bylo to hrubé,no sní se to,ale jsem z toho zklamaná :-(

  • Anna Malinová | 4. 12. 2009 10:13

    Cukr se v tuku musí míchat hodně dlouho, aspoň půl hodiny, aby se úplně rozpustil. Neliju čokoládu do formiček, ale do plastových vnitřků od bonboniér, je to rychlý a skvěle se to vyndavá, ale do těch ne úplně tenkých, ty se kroutí, třeba srdíčková od Milky jsou skvělá a dobře to vypadá. Na závěr do "formičky" vtlačím oloupanou mandli.

  • Simča Sládková | 2. 12. 2009 10:06

    Katko, to o tom mrazáku jsem psala i v receptu. Je to přesně tak, jak píšeš. A co se týká té "hrubosti" - nevím, nemívám tento pocit. Je pravda, že to v té vodní lázni zahřívám dost dlouho, aby se zahřál ten vanilkový pudinkovž prášek, který se do toho sype a "nevrzal" v puse. Ale jak dlouho? Zkusím to stopnout, až to budu dělat a doplním to tu. Ahoj, Simča

  • Katka B. | 1. 12. 2009 21:13

    pokud dáte čokoládu ztuhnout na cca 20 minut do mrazáku, tak pak jdou vyklápět velmi snadno a nemusíte ani vyplachovat vodou. jen by mě zajímalo, jak dlouho hmotu mícháte a jestli je pak skutečně hladká, protože mně se cukr úplně nerozpustil a v čokoládě je cítit, že je taková hrubší...

  • Tereza Jordanova | 30. 11. 2008 18:20

    skoušela jsem tento recept ale čokoláda mi nešla z formiček a to jsem ji předtím vypláchla studenou vodou jakto???

  • Renata | 19. 12. 2006 08:20

    Tak jsem do toho vcera s radosti sla, ale hned mne ta rodast presla, suroviny se mi vubec ale vubec nespojily s tukem a k bile barve to take melo daleko, bylo to spise nazloutle a chutnalo to jako cukr (trosku jako marcipanova hmota)Vite kde jsem mohla udelat chybu? Jsem z toho docela nestastna.

  • nig | 12. 12. 2006 16:01

    formičky musíte vypláchnout studenou vodou ...Já leta používám jako formičky ty dětské vánoční kalendáře a nebo si schovábám pěkná platíčka z bonboniér ... taky vyplachuju studenou vodou, než tam naliju čokoládu. I když voda vystoupne ... nerozředí čokoládu ... Pak to jde pěkně vyloupnout ...

  • marie rudolfova | 7. 12. 2006 19:05

    POMOC! Cokolada mi nejde vyklopit z fotmicek, co s tim?

  • Zuzka | 29. 11. 2006 07:37

    Čokoládu v podobném duchu dělám už spoustu let. Je opravdu výborná a dětem chutná i kakaová - jenom v cukru rozmíchám 2 lžíce kakaa. Nezkoušel někdo z vás dávat čokoládu do papírových formiček na pečení? Půjde vůbec vyklopit?

  • Jaroslava Oumarová | 13. 11. 2006 22:11

    Anuliku, srazí se to tehdy, je - li tuk příliš teplý. Čokoláda chce mírné teplo:-)

  • ANULIK | 13. 11. 2006 19:55

    Určite vyskúšam,sú veľmi pekné. Ja som robila doteraz iba z tmavej čokolády. S bielou nemám skúsenosti. Chcela by som zákusky poliať bielou čokoládou, no neviem, čo mám k tabličke čokolády pridať.Chcela som poliať tortu, do čokolády som pridala Palmarin, hmoty sa nespojili, tuk zostal na čokoláde a bolo to akoby zrazené. Prosím poraďte!

  • Jaroslava Oumarová | 13. 11. 2006 10:12

    Simčo, lentilky se trochu rozpustí, záleží, jak máte teplou čokoládu. Udělají pěknou duhu, ale nedávejte jich víc jak 2-3 do formičky.

  • Jana | 12. 11. 2006 22:57

    Také jsem dělávala bílou čokoládu s kokosem,ale do formiček jsem ji lila lžičkou půl na půl s tmavou kávovou čokoládou.Hezky to vypadalo a ten kontrast chutí byl také dobrý.

  • Simča Sládková | 12. 11. 2006 17:46

    Jaroslavo - ty lentilky mi připadají jako dobrý nápad. A ty lentilky a rozpustí? Nebo pustí jen ta barva?Jitko - já se přiznám, že moc kokos nemusím, v té bílé čokoládě mi připadá, že "vrže" mezi zubama... ale kdo je milovník kokosu, tomu to asi chutná. Tchýně ho tam taky dávala (od ní mám ten původní recept). Jo,ještě tam dávala rum, ale to já neumím, mně se to vždycky "zdrclo", jak jsem tam ten rum - cca 2 lžíce - dala....

  • Jitka Klusová | 12. 11. 2006 13:26

    Tak jsem zjistila, že mám stejný recept (v trochu jiném poměru) a navíc se dává ještě strouhaný kokos (3 lžíce) přímo do té hmoty, ale přiznám se, že jsem to ještě nezkoušela, co myslíte bude to dobré s tím kokosem?

  • Pavlinka | 12. 11. 2006 10:39

    Tak jsem to se syrovatkou vyzkousela-bylo to hrudkate,nedalo se to pekne utrit,takze koupim sus.mleko a pustim se do toho znovu.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 11. 2006 12:04

    Hezké i dobré je zalít touto čokoládou lentilky ve formičkách třeba na košíčky:-)

  • Pavlinka | 10. 11. 2006 16:18

    P.Simče dekuji za odpoved.Zkusim-li,tak se urcite o zkusenost podelim.Mejte se .

  • Hospodyňka | 10. 11. 2006 14:57

    Jů, to vypadá dobře, nepečené cukroví já ráda. Vloni jsem zkoušela podobný druh cukroví, kde namísto sušeného mléka se používala taková ta sypká smetana do kávy.

  • Maruš | 10. 11. 2006 14:46

    Čokoláda vypadá hezky,určitě bude i moc dobrá.Já jsem dávala čokoládu do plastového plata z adventního kalendáře,co je určený dětem.Ty otvírací okénka.Jsou tam malé tvary různých motivů a právě dětem se to moc líbí.A čokoláda jde dobře vyloupnout.

  • Simča Sládková | 10. 11. 2006 14:17

    Pavlínko - s tou syrovátkou to netuším, možná to půjde, ale nikdy jsem to nezkoušela... snad udělat pokus - třeba z nějakého menšího množství? Když tak potom napište jak to šlo či nešlo - aby věděly i další kuchařinky...Gábino - ty formičky, které já používám jsou skutečně kovové, postavičky jsou podlouhlé (asi tak 1,5 cm široké a 4 až 4,5 cm dlouhé). Ten pohyb (kroutivý) je v rozsahu mm, tedy jen nepatrně - ale jak je ta čokoláda ztuhlá, tak i to málo stačí k tomu, že z formičky přímo vyskočí. Z téch "bublin" od bomboniéry se dají prostě "vymáčknout z rubu". Na fotce ty kulaté čokoládky s kandovaným ovocem jsou právě z toho platíčka od boboniéry. Tchýně, od které tento recept mám, čokoládky nedávala tuhnout do mrazničky, jen do spížky - do chladna - a pak je z formiček vyklepávala, ale při tom jí hodně čokoládek poprasakao. Na chuti se nic nezkazilo, jen už prostě nebyly tak vzhledné....

  • Jana | 10. 11. 2006 13:23

    Simčo,mě se to stalo také,měla jsem odtučněné sušené mléko.

  • Zdeňka | 10. 11. 2006 13:05

    Krásná fotečka,určitě vyzkouším.

  • Gábina Houšková | 10. 11. 2006 13:01

    Chci se jen zeptat na to vyklápění. Není mi jasné, jak můžete kroutit s kovovou formičko. To snad jde jen se silikonovou nebo s tím platíčkem od bonboniéry. Nebo to jde opravdu dobře vyklápět i z kovových formiček?

  • Jana Tomčíková | 10. 11. 2006 12:05

    Taky jsem dělala bílou čokoládu, dokonce i bílo-hnědou, ale štvě mě na tom, že je sušené mléko dost drahé.

  • Pavlinka | 10. 11. 2006 11:44

    To se mi moc libi,urcite zkusim.Jen me ted napadlo,(asi hloupy dotaz)-mohla bych misto suseneho mleka pouzit susenou syrovatku?Co myslite?Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Chlazení Vánoce Velikonoce Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Sušené mléko Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Žampionová játra

Žampionová játra

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

130
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
69
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
51
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Bifteky na smetaně
Bifteky na smetaně
Bifteky se zeleným pepřem
Bifteky se zeleným pepřem
Bigos
Bigos
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoláda do formiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact