Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku a práškem do pečiva. Přidáme moučkový cukr, jablečnou přesnídávku, kakao, vejce, vlahé mléko a nakonec rozehřátou vlahou Heru. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být řidší konzistence. Pokud máme těsto příliš tuhé, můžeme ho naředit mlékem. Plech na pečení s vyšším okrajem vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do pekáčku a uhladíme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 40 minut. Po vychladnutí můžeme potřít citrónovou polevou nebo jenom pocukrovat.
2
Citrónovou polevu připravíme smícháním vody s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká hmota řidší konzistence. Polevu po vymíchání ihned naneseme na moučník a povrch ozdobíme mandlemi a posypeme barevným máčkem.
3
Prášek do pečiva a prášek do perníků proséváme společně s moukou, aby byly rovnoměrně promíchány.Perníky a perníčky můžeme ochucovat nejrůznějšími druhy koření. Nejběžnějším je kombinace skořice, hřebíčku, badyánu a zázvoru. Doba pečení: při 150 °C asi 40 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarča Karásková
|8. 8. 2007 23:07
Perník jsem dělala a je výborný, přidala jsem jen o trochu víc prášku do pečiva, polila čokoládou a posypala kokosem. Výsledek má a jedna, budu ho dělat častěji, je rychlý a dobrý.