Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat omeletu. Tento recept je autentický. Byl přinesen do Lazie z Umbrie (Kraje ve střední Italii) horníky kteří přišli prodávat uhlí Římanům. Od te doby se stal tradičním pokrmem Římanum a stal se oblíbeným po celém světě.
2
Uvařte těstoviny v hrnci slané vody (měla by být tak slaná jako když vaříte polévku) dokud nebudou "Al dente" (tj. lehce tvrdé - na skus )
3
Mezitím rozehřejte olej v pánvi a osmahněte na kostičky nasekanou pancettu dokud nebude křupavá. Vedle v misce smíchejte celá vejce, nastrouhaný parmezán a pepř.
4
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slíjte vodu, překlopte je do pánve s Pancettou a promíchejte. Nechte je lehce schladnout mícháním a poté přilejte směs se sýrem a promíchejte ( teplota by měla být tak akorát aby vejce nezhrudkovatěla)
5
Tento recept je z knihy "Antonio Carluccio’s Southern Italian Feast"