g
sýr
výraznější chuti: Niva, Romadůr, Hermelín, Syreček... cca 80 -
pepř mletý
1
stroužek
česnek
pivo
1
ks
cibule
nejlépe lahůdková
chleba
Postup přípravy receptu
1
Pro jednoho "Pepana": Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce osmažit nasekaný česnek, pak vše posypeme pokrájeným nebo nastrouhaným sýrem, který necháme za občasného promíchání rozpustit a pokud máme směs příliš hustou, přidáme po lžičkách pivo, které necháme přejít varem. Nakonec opepříme, nandáme na talířek, posypeme cibulkou a podáváme s chlebem a dalším dobře vychlazeným pivem.
2
Recept vznikl u kamaráda, který své hladové hosty hostí na pohled trochu vražednou, ale velmi žádanou rychlovkou.