Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou:
2
Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme čokoládu s cukrem a dle chuti kokos, ořechy nebo mandle.
3
Těsto svineme jako roládu, nití nebo strunou těsto podebereme a překřížením nařežeme na cca 2 až 2,5 cm silné koláčky. Nic si neděláme z to, že nám pěna vylézá, řeznou plochou klademe na plech s pečícím papírem a zbytky pěny po krájení jednoduše na koláčky lžičkou navršíme.
4
V horké troubě (170°C) pečeme asi 30 minut, koláčky se nafouknou a zezlátnou.
5
Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem a dejte pozor, aby na Vás nějaký zbyl, u nás mizí ještě vlažné! :-)
Trochu patlačka, ale je to naštěstí rychle hotové. Znám už od dřív a peču obvykle když zrovna nemám doma moc jiných surovin. Nejlepší jsou čerstvé hned po upečení ;-)
Daniela
|25. 10. 2012 18:02
Kdyby v receptu nebylo napsané, že pěna vylézá, tak bych to snad hodila do koše, protože to vypadalo děsivě. Tak jsem to teda všechno posbírala, napatlala zpátky, klečela u trouby a sledovala co z toho bude =-O . Světe div se! Každý kousek je teda originál, ale chutnají božsky :-* ! Děkuji mnohokrát za hodně zábavný recept :-)) .