miska
lesní ovoce
(maliny, ostružiny, borůvky, lesní jahody, rybíz)
2
balíček
malinový pudink
1
hrst
cukr krupice
1
špetka
hladká mouka
(na vyválení těsta)
1
plátek
máslo
(na vymazání formy)
1
špetka
moučkový cukr
(na pocukrování)
Postup přípravy receptu
1
Z celého listového těsta vypracujeme na vysypaném válu placku tak velkou, aby o něco překrývala připravenou formu k pečení (zbytek se použije na vrchní vrstvu). Formu vymažeme máslem a vyválené těsto do ní vložíme a řádně vytvarujeme dle formy. Okraje nejlépe o hranu odtraníme. Zbylé těsto odložíme zatím stranou.
2
Na dno vyskládáme vedle sebe piškoty tak, aby zaplnili celou plochu, ale nepřekrývaly se.
3
Nyní je potřeba si z 0,8 litru mléka, dvou pytlíků a hrsti cukru uvařit pudink. Pudink uvaříme do husta a zalijeme ho na piškoty, tak, aby byly všechny lehce potopeny.
4
Celý koláč posypeme připravenou směsí ovoce (v sezóně nejlepší namíchaná, kdykoliv jindy mražená v obchodě za cca 40Kč).
5
Zbytek listového těsta vyválíme a nakrájíme na cca 1cm široké plátky a těmi vyskládáme s mezerami proužky po celém koláči.
6
Posypeme moučkovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby na 230°C, kde pečeme 15minut a pak stáhneme teplotu na 190°C a necháme 25 minut dopéct.
7
Koláč je svěží, křupavý a nelze zůstat u jednoho kousku...