My králíka nepečeme vcelku, ale již naporcovaného. Některé kusy prošpikujeme, jak pro koho, kdo to rád. Není nutné. Jednotlivé díly osolíme,potřeme česnekem, opepříme a velice mírně!!! trošku opaprikujeme (kvůli barvě). Naskládáme do vymazaného pekáče (dost sádla) a trochu podlijeme. Přiklopíme a běžným způsobem dáme péci. Obracíme a poléváme. Může se péci s kouskem vepřového.
2
Když je králík asi na 2/3 hotový, odklopíme a již nedáváme vrchní díl - víko a přidáme nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhaný celer, petržel a mrkev. POZOR - zelenina je sladká. A dále pečeme. Během pečení poléváme a nakonec otočíme tak, aby měl králík pěknou barvu po dopečení. Během pečení lze ještě dochucovat solí nebo česnekovou pastou apod., případně přidat trochu vývaru. Nakonec kusy králíka vyjmeme a šťávu trochu zatrousíme moukou (není nutné). A posléze maso vrátíme, aby nevystydlo.
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím. A k tomu naše pivečko z Č. Budějovic.