strouhaný kokos
nebo mleté ořechy na posypání řezů
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech pečícím papírem, dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
2
Hotový korpus necháme vychladnout, pak rozkrojíme podélně na tři díly a pokapeme rumem nebo likérem(není nutné).
3
Prostřední díl potřeme krémem, krajní díly podkrojíme nožem(odlepíme je tak od papíru) a pomažeme marmeládou. Střídavě na sebe skládáme(viz obrázkový postup), pak celé potřeme zbylým krémem. Prostřední díl neodlepujeme nožem od papíru dříve, než posypeme řezy kokosem nebo ořechy. Pomůže nám totiž v lepší manipulaci s řezy - při naklonění do boků(i s papírem) nám nesjedou a lépe se posypou. Podřízneme až po dozdobení.
4
Krém: změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem do hladkého krému.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Žáčková
|28. 4. 2017 15:55
Skvělý moučník.Děkuji.
Romča
|17. 4. 2015 10:58
Já jsem těsto pekla na 200 a čas už přesně nevím ale nebylo to dlouho, tak deset minut?? Dnes se na ně chystám znova.
Bára
|3. 3. 2015 10:46
Jsem začátečník, jak dlouho a na kolik stupňů znamená péct dorůžova? :-\ :-S =-O :-))
Romča
|25. 2. 2015 12:35
Na to jak mi to přišlo z obrázku složité je to rychlé a snadné a moc dobré. :-P :-*
bobule
|14. 10. 2014 13:54
Dnes jsem pekla, ačkoliv je to jednoduché, trochu časově náročné a stráááááášně sladké :-\ takže pokud uberete cukru, nic se nestane a naopak vynikne i jiná chuť než cukr