• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g třešně
    • 500
      ml červené víno
    • skořice svitek
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička škrob
  • Na panna cottu
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 4
      plátek želatina
    • 4
      lžíce med
    • 20
      ml hnědý rum
    • zmrzlina (kvalitní např. jogurtová)

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny přidejte vymačkanou namočenou želatinu, předem namočenou ve studené vodě, med a rum, a ručním mixerem prošlehejte na hustý krém. Nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a dejte ztuhnout do chladu. Podávejte s kopečkem kvalitní zmrzliny a třešněmi v červeném víně. Ty připravíte následovně. Víno se skořicí a překrojeným vanilkovým luskem vařte mírným varem, až se jeho objem zmenší asi na polovinu. Přidejte vypeckované třešně a nechte je v horkém vývaru asi 5 minut. Pak odstavte z ohně, odstraňte skořici a vanilku, vmíchejte škrob, přidejte med a nechte zcela vychladnout.
2
----
3
**Tip**: Dezert můžete vylepšit přidáním místní speciality – dýňového oleje. 50 ml přidejte ve chvíli, když horkou svařenou smetanu promícháváte se želatinou, medem a rumem. Výsledek stojí za to!
4
----
5
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:28

    Skutečně je zdroj http://www.burgenland-schmeckt.at - dávám do receptu. Díky za info.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:23

    Poslal jsem dotaz do redakce časopisu F.O.O.D., aby se mi k tomuto vyjádřili.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:52

    Viz předešlý komentář. Ani časopis F.O.O.D. si nesmí jen tak přivlastňovat text, který napsal někdo jiný. Jedná se pak totiž o krádež duševního vlastnictví. Možná by redakce měla věnovat více usílí tomu zkontrolovat původ svých receptů. Zadat do Googlu par slov snad není nadlidský úkon, stejně tak, jako správná citace zdroje.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:43

    Viz. můj předešlý komentář v druhém receptu - toto jsou recepty převzaté z časopisu F.O.O.D., které sem jako redakce vkládáme.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:11

    To samé jako u "Vašeho" druhého nového receptu: I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...). Zdroj tohoto receptu je: „Pöttschinger Rotweinkirschen.“ Burgenland Schmeckt, 28. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/poettschinger-rotweinkirschen/browse/1.html>.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Panna Cotta
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Nepečené Dezerty Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Hnědý rum Med Skořice Škrob Smetana ke šlehání Třešně Vanilkový lusk Želatina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

376
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
102
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
80
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
33
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Čokoládová roláda s…

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Papáčkovy špagety (těstoviny)
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact