• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palačinky s jahodovým rozvarem
Napište svůj komentář k receptu

Palačinky s jahodovým rozvarem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 12
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým rozvarem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Oblíbené palačinky se dají připravovat na nespočet způsobů. Vyzkoušejte je se směsí horkých rozmixovaných jahod a zakysané smetany. Jsou ideální, pokud máte chuť na sladkou snídani nebo svačinku.

Suroviny

4 porce
    • máslo nebo olej na smažení
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      ml voda
    • 130
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 130
      ml mléko
    • 250
      g ovoce zejména jahody
    • jogurt nebo zakysaná smetana k podávání
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku se solí prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte směs mléka a vody a míchejte metlou, až získáte tekuté těstíčko. Nechte chvíli v chladu odpočinout.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Menší plochou pánvičku rozehřejte a potřete ji kouskem másla nebo trochou oleje. Vlijte naběračku těsta a krouživým pohybem rozlijte po pánvi na tenkou palačinku. Asi po minutě obraťte a další minutu smažte z druhé strany. Vyjměte, uchovejte v teple a smažte další palačinky.
3
Část ovoce dejte stranou, zbylé krátce povařte s cukrem. Směs rozmixujte či rozmačkejte, vložte celé ovoce a prohřejte. Podávejte k palačinkám.

RADA: Tipy na fantastické palačinky: špenátové i s banánem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

Hrnkové palačinky

Hrnkové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Dezerty Květen Červen Červenec Snídaně Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jogurt Máslo Mléko Ovoce Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

100
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
86
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
66
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
62
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
60
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Palačinky s jablky
Palačinky s jablky
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jahodovým přelivem
Palačinky s jahodovým přelivem
Palačinky s kokosovým olejem
Palačinky s kokosovým olejem
Palačinky s krémem a lesním ovocem
Palačinky s krémem a lesním ovocem
Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou
Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Palačinky s jahodovým rozvarem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact