• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 90
      g máslo 40 g na zasmážku
    • sůl
    • voda Na vaření
    • 40
      g hladká mouka
    • 250
      g květák Růžičky
    • 100
      g žemle Na kostičky osmaženou na másle
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 160
      g kořenová zelenina (Mrkev, kořenovou petržel a nejvíce celeru) očištěnou a na jemné nudličky nakrájenou
    • 100
      g růžičková kapusta V celku
    • játra z kapra
    • jikry Nebo mlíčí
    • rybí hlavy A jakékoliv odřezky

Postup přípravy receptu

1
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým hráškem, pak ho rozmixujeme. A postupně vložíme zeleninu usmaženou na másle a povaříme. Přidáme obrané maso. V malém kastrolku připravíme jíšku, přidáme do polévky a dobře povaříme, vše znovu rozmixujeme a znovu vaříme. Vnitřnosti dobře oprané, nakrájíme na kousky a dáme do polévky, ve které je vaříme asi 10 min.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Po 10 min. vaření osolíme a přidáme květák rozebraný na růžičky a na 1/2ku kapustičky. Před koncem vaření přidáme muškátový oříšek, zelenou pažitku a horkou polévku podáváme s Piškotovým svítkem nebo jenom osmažený chleba či houstičku nakrájenou na kostičky. Ochutíme.(nejlepší je suchý vývar v prášku)
3
P.S.: Snažte se koupit jikrňáče. Jikry jsou rozhodně lepší než opražená krupice.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel Vacek | 23. 12. 2016 12:46

    Jestlipak se může vařít v polévce i kůže z kapra?

  • Roman Raba | 22. 12. 2009 18:43

    Dnes jsem ji vařil s malými vlastními úpravami a je moc dobrá, dávám 1.

  • Simča Sládková | 31. 12. 2006 14:39

    Tak já tedy dělám rybí polévku podle mojí babičky, je šííííleně pracná a šíííleně dobrá. Pokud vás to zajímá, je tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33539&from_fid=282&from_kid=6119 (Nechci ji sem vkládat, je už tady na polévku několik receptů...)

  • Hedvika | 25. 12. 2006 15:29

    Polévku vařím jenom z hlav a odřezků,na závěr přidám jikry a mlíčí,pokud mám hodně mlíčí, dělám knedlíčky.Kapusta, květák a hrášek by mi v této polévce doma neprošly.To je vedlejší. Ale pokud René obětujete dalšího kapříka(možná jste rybář a nevíte,co s tím) na polévku,je to jen dobře,vývar bude stát opravdu za to.Já mám jen toho jednoho na vánoce a hlavy sbírám po sousedech:-))

  • jana | 24. 12. 2006 14:18

    rybí polévka je dobrá, asi ji neumíte uvařit, mě ji včera uvařil kuchař v práci a moc nám všem chutnala

  • Di | 24. 12. 2006 14:15

    A to jste, René, na omylu. I když vařím rybí polévku jinak, rozhodně ji vařím z hlavy a z odřezků.

  • René Prchlický | 24. 12. 2006 12:57

    Rybí polévku výhradně z rybího masa. Hlava, vnitřnosti a jiné chuťovky na poetice tomuto jinak výbornému jídlu rozhodně nepřidají.

  • Jana Dvořáková | 20. 12. 2006 09:47

    Rybí polévka není dobrá

  • Mirek Neštěmickej | 25. 1. 2005 11:31

    Polévka je jistě skvělá a chutná, ale kapr i ostatní ryby mají pouze skřele. :-)

  • Josef Žídek | 22. 1. 2005 07:53

    Odpověď od autora.J.Žídek Hrášek jsem nedal do ingrediencích,okamžitě to napravím.Ten je totiž velmi důležitý.Dokáže odstranit pach ryb.Někteří lidé ho totiž nemají rádi a můžu se pochlubit lidmi kteří rybí polévku nejedli a těm jsem dával recepty jak jim chutnala.Hrášek je žlutý!! a suchý.Namočit na hodinu.

  • A. Gabrielová | 10. 1. 2005 17:22

    Prosím o odpověď - jaký hrášek ? (Moc se omlouvám, ale nějak ho nevidím). Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Játra z kapra Jikry Kořenová zelenina Květák Máslo Muškátový oříšek Růžičková kapusta Rybí hlavy Sůl Voda Žemle

Vánoční rybí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Vánoční rybí polévka

Poslední sledované recepty

129
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
33
Palačinky
Palačinky
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s hrachem
Rybí polévka s hrachem
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact