Ze zmrzliny vytvarujte čtyři kuličky. Vložte do mrazáku, až budou hodně zmrzlé.
2
Z mouky, piva, žloutků, poloviny množství cukru, skořice a citronové kůry vypracujte hustší těstíčko. Bílky vyšlehejte do husté pěny a lehce vmíchejte do těsta.
3
Několik kousků lesního ovoce nechte stranou na ozdobu.
4
Zbytek smíchejte se zbylým cukrem a trochou vody, krátce povařte a nakonec zahusťte v troše vody rozmíchaným solamylem.
5
V tomto těstíčku obalte kuličky zmrzliny a zprudka smažte ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje. Vyjměte a přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách.
6
Připravenou zmrzlinu podávejte ozdobenou lesním ovocem a ovocnou omáčkou, zastříkněte rozpuštěným medem a ozdobte lístky máty.
7
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík*