Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, sůl, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na díly, z nich utvoříme válečky, hřbetem ruky je zploštíme, rozložíme na ně ovoce a zabalíme.
2
Okraje těsta vytáhneme tak, aby těsto bylo rovnoměrně zataženo, dobře je uzavřeme a zakulatíme. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme 8-10 minut. Při vaření je nadlehčíme, aby se nepřichytily ke dnu a obrátíme. Hotové knedlíky ihned podáváme.
3
Sypeme strouhaným tvarohem, cukrem, poléváme rozehřátým máslem a pokapeme smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana
|8. 2. 2017 19:49
Tenhle recept je jen ztráta času
Jitka
|24. 8. 2014 20:12
Dle rady v diskuzi jsem namíchala mouku hrubou s polohrubou, mléka dala jen 2dcl a těsto bylo stále řídké. Po chvíli musel nastoupit můj muž a za stálého přisypávání cca dalšího 250g polohrubé mouky vypracoval vláčné nelepivé těsto. Knedlíky jsou výborné, 17 kusů, průměr cca 5 cm. Do každé švestky jsem na radu kamarádky dala místo pecky kostku cukru a nelituju. Doporučuju.
pavča
|27. 7. 2014 16:49
... tak tedy nevím, měla jsem těsto dost řídké. Musela jsem dosypávat dost mouky. Zřejmě proto, že jsem dala vaničkový tvaroh, hotové jsou ale dobré :-\ l
Evulka
|10. 7. 2014 12:51
Vynikající. Těsto jsem si trošku upravila, dala jsem jen 100 g másla, hrubou a polohrubou mouku jsem namíchala, mléka jsem dala jen dle potřeby. ;-)
taky jsem dala hrubou mouku s polohrubou napul a testo bylo luxusni, velmi dobre se s nim pracovalo, plnila jsem merunkami, rodina si vyborne pochutnala :-)
Dnes jsem je dělala k obědu.Jsou výýýýborné.Díky za recept :-)
Kača
|30. 8. 2011 13:18
:-) :-D Jsou dobré O:-)
Kača
|30. 8. 2011 11:36
Nikdi jsem je nedělala a dneska to bude poprve.Děkuji za radu a když se mi povedou tak budu jen ráda. :-$ :-) :-)
Šárka Rudlová
|4. 2. 2010 14:54
Super...nedodržovala jsem přesně ty váhy, navíc jsem hrubou mouku malinko řízla hladkou a knedlíky byly dobré a bylo jich minimálně pro 4 osoby...spíš tak pro 8 :-)
Lucie Bernhartová
|24. 5. 2007 12:29
Souhlasim s Marki, pro 4 lidi to opravdu neni, akorat tak pro 2...Myslim, ze nejlepsi recept na ovocne knedliky tady je "Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem", ty nam opravdu chutnaly...
Josef Bartoš
|12. 8. 2006 07:52
Byty celkém dobré,jen to mléko bych tam nepřidával neboť těsto bylo moc řítké nebo tvaroch opsahoval voc vody proto jsem tam mu sel dat vice mouky .Chuťově byly dobré
Naďa Procházková
|1. 8. 2006 14:19
já jsem z toho udělala asi 24 knedlíků, to mi nepřijde málo....
Marki
|7. 7. 2006 18:56
knedlíky byly dobré, ale čtyři porce? možná tak pro ty, co jim stačí dva knedlíky. Množství je opravdu malé.
Veronika Pilna
|21. 6. 2006 15:09
Recept jsem vyskoušela, ale řídila jsem se trochu názory lidí, kteří jsem psali své připomínky, takže jsem je dělala z polohrubé mouky a přidala jsem více cukru. Mohu ovšem říci, že se povedli a byli výborné.
petra hloušková
|8. 6. 2006 17:06
Knedlíky jsou velmi lehké,ale připadaly mi velmi málo sladké a dost tuhé.Možná by stačila polohrubá mouka místo hrubé a jen žloutky.
Renata Schultze
|5. 6. 2006 20:26
Di, vcera jsem delala knedliky, pridala jsem trochu krupice a byly opravdu lepsi nez pouze z hladke mouky. Dekuji Vam za radu.
Renata Schultze
|30. 5. 2006 20:38
Di, plne s Vami souhlasim. S blumami jsou knedlicky moc dobre. Cukrovku sice nemam, ale kilinka .....No jo, ale ja jsem na sladke. Neustale si rikam, ze z tvarohoveho testa se netloustne tak, jako z kynuteho. Tento tyden kazdopadne do testa pridam trochu krupice a pak se Vam ozvu a napisu jaky byl vysledek. Kdyz nemam hrubou mouku, tak zkusim krupici.
Di
|30. 5. 2006 15:39
Moje rodina je také má moc ráda, cukrovka, necukrovka - koneckonců slabé tvarohové těsto bez cukru leccos umožňuje. V létě do knedlíků zabalím, co kde najdu. Skvělé jsou třeba i s "obyčejnými" červenými blumami. Takové parádně nakyslé. Pokud nemám jiný tvaroh, dělám i s jemným z krabičky a také ho nechávám vykapat.
R. Schultze
|30. 5. 2006 15:18
Di, priste zkusim do testa pridat trochu krupice. Dekuji Vam za tip.S tim tvarohem mam smulu, protoze tady se prodava tvaroh pouze ve vanickach. Zadny jiny neexistuje. Ja ho nechavam trochu vykapat, protoze je v nem moc vody.Ty knedliky jsou i tak vyborne. Tady v okoli nikdo takove jidlo nezna.Ovsem kazdy se olizuje.Jako vzdy.
Di
|30. 5. 2006 11:39
Dělám knedlíky stejně jako Zdeni a R. Schultze, jen kombinuji polohrubou mouku s dětskou krupičkou. Přidávám malinký kousek másla. Mouky se snažím dávat co nejméně (kvůli diabetikům) - je však pravda, že pak těsto někdy nejde vyválet úplně dotenka, na to se musí přidat mouky o něco více. V každém případě je lepší kostička měkkého tvarohu, nikoliv vanička - v ní je tvaroh příliš jemný a do těsta se nehodí.
R. Schultze
|30. 5. 2006 09:31
Zdeni, delam knedliky presne tak jako Vy a jsou vyborne. Vcera jsem je varila s jahodama a testo jsem delala z polohrube mouky, protoze u nas neni k dostani hruba mouka. Jelikoz v Nemecku neexistuje tvaroh na strouhani, musime se spokojit se zakysanou smetanou a praskovym cukrem.
Zdeni
|17. 2. 2006 22:20
my děláme tvarohové těsto na knedlíky poněkud jednodušeji. Veme se měkký tvaroh, špetka soli, vajíčko a přisypává se hrubá mouka do té doby, než je těsto tak akorát a nelepí se...věřte mi že je to strašně jednoduché a de do toho yabalit prakticky cokoliv. Tahle příprava mi vyhovuje, protože de vytvořit na ovoci jen tenkou vrstvu těsta, což oproti kynutým knedlíkům velmi oceňuji. Nebo je de šoupnout do mrayáku a pak je jenom hodit do vroucí vody, chvílema odlepit ode dna a když vyplavou samy na hladinu tak je uvařeno...milujeme je posypané moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a s bílým jogurtem.(bez másla)
Justina Dvořáková
|19. 11. 2005 19:43
Recept je dobrý :-),ale knedlíky se mi zdály být trochu tužší a 500 g hr.mouky bylo málo na zpevnění těsta.děkuji jinak za tip :-))
Vendula
|19. 11. 2005 14:17
Vyborne, jen jsem do testa musela dat 4-5 lzic cukru...
ifča
|7. 7. 2005 08:51
Skleróza moje zapomněla dodat, že doporučuje pokapat smetanú zakysanú ;-)
ifča
|7. 7. 2005 08:47
Moc děkuji za tip na "obláčkové" knedle, hned ho posílám svému kamarádovi, aby si je vyzkoušel. Určitě mu budou chutnat!
Kuchařka on-line
|14. 6. 2005 18:14
Samozřejmě má :) Děkuji za upozornění, recept opravím.
Veronika
|14. 6. 2005 18:09
Nemá tam být místo "utřeme se solí" "utřeme s cukrem"?