• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opečené škubánky s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Opečené škubánky s mákem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční pokrm z kuchyně našich babiček je vynikající, jednoduchý a rychlý na přípravu. Dozlatova osmažené noky z bramborového těsta podávejte bohatě posypané mákem smíchaným s cukrem a polité máslem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ C
    • 250
      g hrubá mouka
    • olej na smažení
    • 1
      lžíce máslo na smažení
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 6
      lžíce moučkový cukr 6-8 lžic
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy, povařte v osolené vodě asi 15 minut. Vodu z brambor částečně slijte a v hrnci ponechte asi jednu třetinu.

RADA: VIDEO, jak na bramborovou kaši

2
K bramborám přisypte hrubou mouku a koncem vařečky brambory pořádně prošťouchejte. Postavte hrnec zpět na sporák nastavený na nejnižší výkon, přiklopte poklicí a nechte asi 15 minut propařit. Přisypte mouku a brambory rozšťouchejte dohladka. Nadále těsto míchejte vařečkou a roztírejte o stěny hrnce, až se přestane lepit na vařečku. Nechte je zchladnout.
3
V pánvi rozehřejte asi půlcentimetrovou vrstvu oleje s máslem. Poté dvěma lžícemi namočenými v rozpáleném oleji vykrajujte ze škubánkového těsta větší noky a usmažte je ze všech stran dozlatova. Podávejte bohatě posypané mákem smíchaným s cukrem a polité máslem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD Vegetariánské a zdravé
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Mák mletý Máslo Moučkový cukr Olej Rozpuštěné máslo Sůl

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Chléb

Chléb

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

112
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
69
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák v semolinových…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Pražský koncert Billie Eilish: Rozporuplné pocity českých celebrit! „Přišla, ohluchla, čuměla…“

Pražský koncert Billie Eilish: Rozporuplné pocity českých celebrit! „Přišla, ohluchla, čuměla…“

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Omeleta se žampiony a špenátem
Omeleta se žampiony a špenátem
Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
  • Recepty.cz
  • Opečené škubánky s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact