Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Do hrnce dáme olej a pórek s mrkví orestujeme. Restujeme do té... více o Pórková polévka s bylinkovými knedlíčky
Na sádle si zpěníme cibulku, jakmile zezlátne, přidáme na růžky nakrájený květák. Zalijeme masovým vývarem (já dala masox) a kmín. Vaříme do změknutí... více o Květáková polévka
Příprava marinády: Do misky přidáme suroviny na marinádu a promícháme. Česnek můžeme nechat na plátky nebo zamixovat přelisovaný. Chilli si přidáme... více o Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta.... více o Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko. Připravte... více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Maso nakrájejte na plátky 15–20 cm dlouhé a 1 cm silné, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je po celé ploše pestem, přidejte sušená... více o Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a... více o Bylinková vepřová panenka
Kedlubny oloupejte a pokrájejte na tenké nudličky. Ředkvičky zbavte listů, umyjte a nakrájejte na půlky či čtvrtiny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Křupavý jarní salát
Kuřata očistěte, omyjte, osušte a uvolněte jim kůži na prsou. Medvědí česnek nasekejte nadrobno, z citronu nastrouhejte kůru a obojí vmíchejte do... více o Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou... více o Klasický mazanec
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte... více o Uzlíky s malinovým džemem
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse utřete obě másla se 100 g cukru a citronovou kůrou a postupně zašlehejte žloutky. Šlehejte, dokud nevznikne... více o Makové kytky s citronem
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici... více o Pečený králík s citronem a bylinkami
Troubu rozehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky nejprve promíchejte s rozmrazeným špenátem a... více o Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až... více o Velikonoční beránek šlehačkový
Kuře omyjte a osušte. Troubu zapněte na 160 °C. Rohlíky pokrájejte na kostičky a orestujte je na másle. Vsypte je do velké mísy, přidejte mandle a... více o Pečené kuře s nádivkou
Máslo nakrájejte na kostky a s moukou a 1 lžičkou soli zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, olej a 1 lžíci studené vody,... více o Špenátový koláč s vejci
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče,... více o Sedlácký salát
Krajíce chleba trošku zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Opečte je z obou stran jen lehce dozlatova. Avokáda... více o Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Vejce oloupejte a pokrájejte nadrobno, jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Vše dejte do misky, přidejte lučinu a dobře promíchejte. Chuť dolaďte solí... více o Vajíčková pomazánka s lučinou
Vejce a šalotky oloupejte a pokrájejte nadrobno. Vše v misce smíchejte s majonézou a ochuťte solí a pepřem. Pomazánku dejte vychladit do ledničky a... více o Vajíčková pomazánka s majonézou
Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na... více o Česnečka z uzených vepřových ocásků
Cukr lehce projedeme ručním mixérem. Už v tuto chvíli se předehřejeme troubu na 150 stupnů. Bílky začneme vyšlehávat, až začne sníh tuhnout, tak... více o Mini Pavlovy
Připravte si lák. Všechny ingredience přiveďte k varu, 5 min povařte a poté nechte vychladnout. Nakrájejte cibulku a řepu. Vrstvěte do sklenice... více o Vejce nakládaná na červeno
Žampióny očistěte, popř. oloupejte a utrhněte nožičky, ty nevyhazujte. Houby zakrojte do rovna, aby směs dobře držela, seřízněte trochu i horní část... více o Nadívané žampióny
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte... více o Kuře na houbách
Předehřejte troubu na 180°C. Všechny ingredience pořádně promíchejte a vložte do zapékací misky, kterou vymažte olivovým olejem. Zapékací misku... více o Nejjednodušší sýrové těstoviny
Vařené brambory rozšťoucháme v míse. Přidáme pokrájené, předem spařené a scezené houby, vejce, sůl, čerstvě nasekané bylinky, a koření dle chuti. Vše... více o Bramborové placky s houbami
Výpečky si připravíme dle vlastní chuti, tak jak jsme zvyklí a jak nám chutnají. U nás se k masu přidává hodně cibule, drcený kmín, pepř, někdy česnek... více o Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce... více o "Houboráky" - houbové bramboráky
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Cibuli, mrkev... více o Jarní minestrone s petrželovým pestem
Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno, brambory na malé kostičky. Česnek oloupejte a... více o Krémová brokolicová polévka s česnekem
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a... více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Cibuli a pórek očistěte, z pórku důkladně vypláchněte zeminu. Cibuli pokrájejte na kostičky, pórek na půlkolečka. V hrnci zahřejte dvě lžíce oleje a... více o Cuketová polévka s pórkem a špenátem
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme... více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně... více o Telecí ossobuco na houbách
Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle... více o Losos s koprovým přelivem
Na malém množství tuku, osmažíme na menší kostky nebo plátky, pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy... více o Cuketové flíčky
Měkký, nejlépe tučný tvaroh, dáme do misky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme zakysanou smetanu, drobně pokrájenou mladou lahůdkovou ... více o Tvarohová pomazánka s lahůdkovou cibulkou
Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět... více o Houbařské těstoviny III.
Předem uvařený květák v osolené vodě (nebo na páře) necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu scedíme a necháme zchladnout.... více o Květákový salát s těstovinami
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na menší kusy pokrájené mrkve a dále smažíme do sladkého rozvonění mrkve. Přidáme nasekaný... více o Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce... více o Houbová omeleta se slaninou
Předehřejte si troubu na 180 °C. Chleba nakrájejte a na sucho restujte v pánvi kterou budete moci dát do trouby. Mezitím si rozmixujte vývar, vejce,... více o Nádivka z pánve
Nakrájejte uvařenou zeleninu na středně velké kusy. Přidejte do pánve s rozehřátým máslem a přímo v pánvi zeleninu ještě rozšťouchejte na jakoby... více o Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak
Předehřejte troubu na 180 °C. Odpojte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte hezky tuhý sníh a dejte stranou. Nyní jsou na řadě... více o Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
Do malého rendlíku vložte vlašské ořechy nasekané na jemno a lehce je opražte. Přidejte med, promíchejte a ohřejte, aby se chutě propojily. Jablka... více o Jablka v županu s ořechy a medem