• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
Napište svůj komentář k receptu

Obalené řízky bez obalování

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obalené řízky bez obalování
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 1
      ks pivo
    • 4
      ks vejce
    • hladká mouka
    • hořčice
    • sůl
    • majoránka
    • česnek
    • červená paprika
    • drcený kmín
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého dne odležet. Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané, řízky nesolíme.
2
Vytahujeme vidličkou a smažíme. Těstíčko vytvoří obal.
3
Ideální pro oslavy a podobně, den předem nachystáme a pak už jen šup do oleje. To pivo ne celé, přiměřeně :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Obalené růžičkové kapustičky

Obalené růžičkové kapustičky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana R. | 17. 3. 2008 16:23

    Vyzkoušela jsem včera a nemá to chybu. Masíčko je po marinování krásně křehké a šťavnaté. Se zeleninovou oblohou pastva pro chuť i oči.

  • Di | 1. 3. 2007 15:24

    Proč má být těsto slané? Protože jde spíše o marinádu než o těsto, Já dost často dělám plátky masa ala rošťák, rarášci apod., jak se všechny ty recepty jmenují. Základem marinády jsou vždy vajíčka a Solamyl (tady mouka) + další ingredience. Pokud marinádu dost neosolíme, bude maso opravdu "plané". Můžeme také udělat směs řídčí, na mase prakticky nezůstane a hezky ho ochutí.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 22:51

    Dakujem za obhajobu pani Jarcuskovej a pani Kristovej za objasnenie.Ja zastávam mienku, ze je vhodnejsie solit menej a ak sa niekomu ziada viac, vzdy mu tá moznost zostáva priamo na tanieri. Horsie je to, ak je to naopak. Recepty sú na varenie doma a nie v restaurácii, kde jedlo casto budí dojem, ze je záujem o predaj nápojov kvôli presoleným jedlám.

  • Lenka Kristová | 27. 2. 2007 17:23

    Bylo tím myšleno, že pokud byste těsto neosolili dostatečně, řízky by po usmažení byly plané.Takže ne přesolit, ale dát dostatečné množství. Snad jsem to vyjasnila :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2007 14:38

    Zdenka, pán Jozef sa podľa mňa pýtal dobre, mňa to tiež zaujalo, pretože ak sa píše dost slané, tak ma zaujme dôvod. Že to cesto osolím, je jasné, ale ak poviem dosť, myslí sa tým nad obvyklú mieru.

  • Anonym | 27. 2. 2007 13:30

    Těsto má být slané proto,že se řízky nesolí,ale to je v receptu jasně uvedeno.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 00:08

    Pani Barca, princíp som na Vase pocudovanie pochopil.Text hovorí:"Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané..." Nepochopil som, preco má byt dost slané. Ale na to som sa pýtal autorky a Vy ste odpovedali...

  • barča | 24. 2. 2007 22:24

    Pane Josefe T, promiňte, ale asi jste nepochopil princip. Je to vlastně marináda a proto je slaná. Přes noc se pěkně dosatane do masa a maso se tím osolí. Takže druhý den celý řízek obalený v tom těstíčku - marinádě jen usmažíte. Dělám něco podobného, ale bez piva, tak zkusím i s pivem. Je to jednoduché a moc dobré.

  • Jozef T. | 24. 2. 2007 18:00

    Ak rezne "obalíte" v múke, lahsie sa na ne prilepí cesto. Nechápem, preco má byt cesto slané.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Kuřecí maso Majoránka Pepř mletý Pivo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

148
Dýňová tortila
Dýňová tortila
115
Máslové řízky
Máslové řízky
66
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact