Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni nakrájíme na menší nudličky, vložíme do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolíme podle chuti. Řádně promícháme a necháme marinovat. (Minimálně 2 hodiny). Poté směs s marinádou podusíme na pánvi a zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo Solamylem či Maizenou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Hotovou tortilu potřeme směsí z umíchané chilli pasty, kečupu a prolisovaného česneku, přidáme dýňovou směs a doplníme čerstvou nakrájenou zeleninou. Zavineme a papkáme.
2
Hotový pokrm lze též po zavinutí dát dát do zapékací misky, poklást či posypat nastrouhaným tofu či sýrem a krátce zapéct..
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|28. 2. 2008 19:51
Dievčatá ( a chlapci ), prosím vás, napíšte, či vidíte pri tomto recepte fotku. Ďakujem :)))
Tereza J.
|10. 2. 2008 08:29
Prosím p. Kovářovú zmazať 1. môj príspevok, omzlom to odišlo 2x. Ďakujem.
Tereza J.
|10. 2. 2008 08:28
1. recept : 85 dkg hladkej kukuričnej múky15 g rastlinného tukuasi 0,5 dl vody3 g prášku do pečivaštipka soliolej na vyprážaniemúka na posypanie dosky2. recept 200 g kukuričnej múky, 600 g pšeničnej celozrnnej múky, 2 dl vody, rajčinový pretlak, konzerovovanú fazuľu, soľ, chilli, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olejTak som sa royhodla, že urobím ešte ray, ale s tým alobalom, pretože tortily boli ozaj dobré.
Tereza J.
|10. 2. 2008 08:24
Tak som to skúsila a musím dať čiastočne pani Gite za pravdu. Cesto urobiť šlo, aj keď z pšeničnej múky je to rýchlejšie. Aj vyvaľkať placky išli, problém nastal pri prenášaní placiek. Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo ok. Plnka bola výborná, aj celé tortily chutili. Hľadala som na Internete a našla som recept presne z rovnakých ingrediencií, ale postup pri tvarovaní placiek bol nasledovný : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 –1,5 minúty z každej strany. Po upečení tortilly hneď vložíme do misky prikryjeme utierkou, aby zostali teplé mäkké. ( citát ). Okrem toho som našla ešte 2 recepty : 1.
Tereza J.
|10. 2. 2008 08:17
Tak ja som to teda včera skúsila :))) A musím dať čiastočne za pravdu pani Gite. Cesto na tortilu sa urobiť dalo, aj keď z pšeničnej múky to ide samozrejme rýchlejšie. Problém nastal pri plackách. Aj vyvaľkať sa dali, len bol problém placku dostať z dosky, akonáhle som sa snažila ju premiestniť, rozsypávala sa. Nepomohlo ani podobratie nástrojom . Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo v pohode a placky boli super. Tekvicová náplň je výborná, placky chutili. Pozrela som Internet a našla som recept s presne uvedenými indredienciami, lenže tam bolo doplnený postup vyvaľkania placiek : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 – 1,5 minúty z každej strany.
MartinV
|6. 2. 2008 21:00
Paní Gito, unikátní je váš komentář. Ako nie je možné zpracovat něco co již autor s úspěchem připravuje opakovaně :-) A že lepek není podmínkou, zpracování pouze usnadňuje, mohu potvrdit i ze své praxe. Tak to raději zkuste a dobrou chuť!
Majka Přidalová
|30. 8. 2007 09:00
Se zpracováním těsta na tortily je trošku problém, chce to opravdu řádně propracovat, ale jde to. Teď, v období dýní dělám recept poměrně často. Válečkem vyvaluji, protože jsem zvyklá a protože mi to připadá jednoduché, je ovšem na každém, jakým způsobem placku z těsta vytvoří.
Gita Pelikantova
|29. 8. 2007 17:45
Neverim, ze recept je dobry. Kukurica neobsahuje lepok a preto tak jednoducho ju nie je mozne spracovat a uz vobec nie vyvalkat. Okrem toho Mexicania pridavaju do muky v nejakej podobe vapnik. Sposob hnetenia je tiez unikatny, urcite nie valcekom.