• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Novoroční štěstíčka
Napište svůj komentář k receptu

Novoroční štěstíčka

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Novoroční štěstíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na 10 placek
    • 45
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 18
      g hladká mouka
    • 18
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 5
      g máslo
    • 3
      g kakao
    • 2
      g skořice - mletá

Postup přípravy receptu

1
Nejprve na malé proužky papíru napíšeme různá přáníčka. Cukr vyšlehámje s vejcem do pěny, přimícháme hladkou mouku, kakao, skořici, škrobovou moučku a na závěr rozpuštěné máslo a rum. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící nanášíme malé placičky, které lehce rozetřeme spodkem lžíce.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 8 minut. Pak snížíme teplotu asi na 170 °C a když placky začnou hnědnout, zkusíme odloupnout od papíru. Pokud jdou, otočíme je a vložíme do trouby ještě chvíli nahřát. Na prostředek každé placky položíme papírek s přáním a placku přes něj přehneme a pak ještě opatrně ztočíme do půlkruhu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Novoroční čočka

Novoroční čočka

Novoroční čočkový salát

Novoroční čočkový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bětka | 8. 8. 2011 13:37

    Komu není jasné točení, tak si vyhledejte na youtube „FORTUNE COOKIES". Hodně zdaru:-)

  • K.V. | 7. 12. 2007 13:05

    TO MI PRIPOMINA "FORTUNE COOKIES" V CINSKE RESTAURACI...

  • Radka Hudská | 5. 12. 2007 20:30

    Ještě jsem zapoměla. Záleží na každém co do přání napíše. Ať vesele či vážně nebo na večer ve dvou do nich skryjí vášně.

  • Radka Hudská | 5. 12. 2007 20:27

    Představte si kolečko téměř do poloviny položíme papírek s přáním. Tím kolečko jakoby přepůlíme na 2 poloviny. Větší polovinu přeložíme přes papírek- tím docílíme, že papírek bude ve vodorovném kraji vzniklého půlkruhu. Půlkruh stočíme do tvaru C, takového jakoby ucha. Nelekejte se ztvrdnou a nezměknou. Zůstanou křupavé, aby šly rozlomit a přáníčko vyndat. S klukem jsme je minulý týden překřtili na uši prorokovy haha. :-)

  • Pavlína Hejsková | 5. 12. 2007 16:59

    A jak to pak funguje s těmi přáníčky?

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:20

    Radko,také mne recept zaujal,ostatně jako mnoho Vašich receptů.A mám stejný problém jako Kateřina.Také nechápu,jak to s tím točením je.

  • Kateřina Dvořáková | 5. 12. 2007 14:52

    Vypadá to hrozně zajímavě - jen mi prosím vysvětlete to ztočení do půlkruhu... Když tu placku přeložím, tak už to půlkruh je, ne? Nebo je to myšleno, že se ta přeložená placka sroluje do kornoutku? Děkuji :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Skořice - mletá Škrobová moučka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Tzaziky

Tzaziky

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
49
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
45
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
28
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
27
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Novoroční štěstíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact