Větší kloboučky pokrájíme na proužky, menší celé dáme povařit asi čtvrt hodiny (musí se vařit), pak je opláchneme studenou vodou, aby zůstaly čisté bez šlemu.
2
Cibuli nakrájíme na hrubo, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme papriku a houby. Zalijeme vlažným vývarem, přidáme majoránku, pepř a vaříme mírně 20 minut.
3
Mouku rozmícháme s trochou vody, nalijeme do polévky a za stálého míchání necháme přejít varem. Dochutíme dle potřeby solí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jrnn
|7. 10. 2013 13:54
Majoranka az na konec preci...
Martin
|30. 9. 2013 11:36
Hanko,
Václavky vyžadují minimálně 20 minut tepelné úpravy jinak jsou toxické čili jedovaté, takže v tomto případě to není kvuli šlemu, ale kvuli odstranění jedu.
není třeba vařit 15 minut, aby zmizel šlem z jakýchkoliv hub - veškeré houbÿ před dalším zpracováním dám do htrochy horké vody a počkách, až přejdou varem. naprosto to stačí! pak dál zpracovávám nebo zamrazuji.
Petr
|3. 10. 2006 12:00
Polévka je výborná,mamka tam přidala ještě maggi koření a trošku česneku.Chutnalo to skvěle!!!!!
TT.Ž.
|2. 9. 2005 21:45
Já nepoužívám václavky ale kotrč.Mohu říci že lepšídršťkovou polévku jsem nejedl.Jinak je postup stejný.