Tento lahodný dezert má podobu koláče s jablky plněnými máslovou směsí a posypanými oříšky. Moučník krásně voní po skořici a nejlépe si ho vychutnáte s kávou nebo třeba s pravým anglickým čajem.
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici. Troubu zapněte na 200 °C a formu hlubokou asi 5 cm vymažte máslem.
2
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte i špetku mletého muškátového oříšku a skořice. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a narovnejte do formy. Naplňte je máslovou směsí, navrch na otvor můžete nasypat na kousky nakrájené další jablko, oříšky nebo ořechovou drobenku. Těsto vyndejte z lednice a pořádně promíchejte. Nalijte jej kolem jablek a pečte 45–50 minut dozlatova. Podávejte posypané moučkovým cukrem.