Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným kořením, podlijeme a zprvu pečeme přikryté. Podléváme a snažíme se mít v pekáčku hodně sosu.
2
Pak poklici sundáme a dopečeme krátce kůrku.
3
Maso vyndáme a do výpeku nasypeme nastrouhanou Nivu. Zalijeme smetanou a krátce provaříme Do vznikléhoho výborného sosu zamícháme uvařené těstoviny a podáváme s upečeným kuřetem.
Vyzkoušela jsem již vícekrát,výborné a proto dávám 1.
Eva Skálová
|23. 3. 2009 17:49
Udělala jsem podle tohoto receptu neskutečně žravého králíka. Předem jsem ho potřela hořčicí s olejem.
Eva Kalkušová
|31. 8. 2008 20:39
Kuře jsem vařila i pro návštěvu včera a ačkoliv jsem ho dělala s bramborem, dopadlo na jedničku s hvězdičkou a návštěva i my si velice pochutnala a tak děkuji za výtečný recept a rozhodně dávám za jedna :))
týna
|9. 3. 2008 14:02
No,DELICIOUS!!!:) Já i muž jsme si velmi pochutnali!! Připraveno za 10 minutek,uvařeno-upečeno za hodinku bez starostí kolem plotny.))(dala jsem kuřecí čtvrtky)česnek jsem promačkala přes mačkátko-lenost krájet ho....Příloha testoviny-krásně nasály ten super sós..1**
Simírka :o)
|13. 5. 2007 14:36
Už je to uvařeno, už je to snědeno a bylo pochváleno! Jídlo celkem bez starostí a zbytečného lítání kolem plotny, rychlé a výborné! Za 1.
Simírka :o)
|13. 5. 2007 11:48
Jdu na to.... jsem zvědavá, jaké to bude. Ohlasy jsou velmi příznivé :o)
Anonym
|14. 3. 2007 19:59
Tohle je moje milované jídlo... ostatně jako cokoliv s nivou a smetanou :-))) Dokonce i manžel se naučil podobná jídla baštit, což je opravdu co říct - nivu fakt rád nemá...
Danka Snášelová
|8. 3. 2007 19:04
Úúúúžasné! Výýýtečné! Neskutečně žravé kuře, velice sytá mňamka. A ty těstoviny (já jsem dala špagety) - jedna báseň. Manžel se jich nemohl s prominutím užrat. Iveto, děkuji za recept. Jsou to vlastně dvě jídla dohromady. Smetanovou omáčku jsem trochu zahustila (instantní světlou) jíškou. Vřele doporučuji, hlavně teď, když brambory na trhu jsou moc drahé. Dávám za úžasný recept 1*.
Věra z DC
|1. 3. 2007 12:43
Tak jsem uvařila, ne zítra jak jsem se chvástala, ale až včera... no tak teda k věci " Je to moc dobré hlavně je to neskutečně syté. Stačí malá porce a jste nacpaní jako kdyby jste snědli celé kuře. Zalévejte vodou, plně postačí, protože vypečená šťáva z kuřete s kořením, máslem a vodou, zahuštěná smetanou a Nivou je dostatečná. Maso jsem ochutila korením na zlaté kuře, lisovaným česnekem a olivovým olejem a nechala asi 3 hod. v lednici proležet. Jak přílohu jsem dělala kolínka.
Iveta Soralova
|27. 2. 2007 17:07
Ahoj Kamile,podlévám to vodou,ale můžeš čím chceš.Hlavně abys měl přiměřeně sosu,který potom zamícháš s těstovinami aby nebyli moc suché.ANDRA:Nevím ale tohle jsou vlastně dvě jídla dohromady:pěčené kuře a dobré těstoviny.Napadlo mě,že je to ideální jídlo pro smíšený manželský pár-masožravec a vegetarián.Zkus něco jiného a napiš ahoj Iveta
Andra
|27. 2. 2007 08:19
Hodila by sa aj iná príloha ako cestoviny?
Houba
|27. 2. 2007 07:27
Až na ty těstoviny, zkusím s vařeným bramborem.
gabriela matějíčková
|26. 2. 2007 20:51
Dnes jsem upekla opravdu vynikající recept,akorát místo smetany jsem dala zakysanou smetanu.Dávam 1 s hvězdičkou
Kamil Krybus
|26. 2. 2007 20:48
Ivetko, podléváš to na začátku pečení vodou, vývarem nebo snad něčím jiným? A během pečení kromě vypečené šťávy čím? Osobně bych dával vývar.
anny
|26. 2. 2007 19:32
Hmmm,i mne to zaujalo.Díky za tip na něco nového.
Věra z DC
|26. 2. 2007 12:13
No teda tomu říkám recept!!!! Jen jsem dočetla už vím co bezpodmínečně musím uvařit.Nejlépe zítra !!!