• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Napište svůj komentář k receptu

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks kuřecí prsa nebo krůtí - prsní
    • 250
      g tvrdý sýr vcelku
    • 250
      g šunkový salám
    • 50
      g máslo případně kousek hery
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka vegeta
    • 100
      g žampiony

Postup přípravy receptu

1
Řízky nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, pokapeme citronovou šťávou. Sýr a salám nakrájíme na špalíky, které - vždycky 2x sýr a 1x salám - položíme na maso, přeložíme, dobře upevníme párátky. Takto připravené řízky klademe na pekáček, kam jsme již nakrájeli kousky másla a hery. Špalíky sýru a salámu klademe nahoru na řízky, stejně jako další kousky másla. Můžeme ještě posypat nakrájenými žampiony. Je důležité, aby toho sýru bylo opravdu hodně, protože je to moc dobré - on se začne rozpouštět a to je potom dobrota ty kousky rozteklého sýru se salámem a žampiony. Trochu podlejeme vodou, zaděláme druhým pekáčkem a pečeme asi 1 hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží řízky se šalvějí

Drůbeží řízky se šalvějí

Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí

Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí

Drůbeží salát II.

Drůbeží salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička | 27. 1. 2013 14:38

    nejoblibenejší nee,citron mi tam dost vadil,ale jinak docela dobrý,a heru bych pod řízky nepoužila teda nikdy :-$

  • Jaroslav Navrátil | 3. 2. 2012 23:08

    Nejoblíbenější ve vaší domácnosti? V naší propadli! P. Katka: Ty brambory nejsou opečené. Jsou z fritézy!

  • katka | 25. 1. 2011 21:18

    vypadá to výborně párkrát jsem dělala masíčko na stejný způsob ... jen ty brambory opečené se mi takhle nepovedly ... poradí mi někdo jak na ně ?? :-\ děkuji :-)

  • Fanfan | 18. 11. 2010 13:39

    Velká mňamka. Nic nezbylo. :-)

  • niobe nightingale | 3. 8. 2009 14:37

    kousky, kostky, krychličky... cokoliv chcete

  • Eva Švarcová | 3. 8. 2009 14:23

    Nevím co si mám představit pod pojmem špalíky?Eva Š.

  • Irena Švingerová | 19. 11. 2008 19:57

    ...chtěla jsem napsat, že rozhodně neobyčejně :-)))

  • Irena Švingerová | 19. 11. 2008 19:56

    Zdravím,tak ani tento recept nezklamal a všichni jsme se olizovali.Jednoduché a rozhodně ne neobyčejné.Dííky.:-)

  • Tarari . | 20. 10. 2008 09:23

    Tak jo, šly. Vyzkoušela jsem to a nemělo to chybu.

  • Tarari . | 3. 10. 2008 11:36

    Myslíte, že by ty řízečky šly udělat v římském hrnci (i s brambora jako přílohou)? Vyzkoušel jste to někdo? Díky za odpověď.

  • Jarka Mastilová | 21. 9. 2008 21:41

    Můj manžel m,oc kuřecí maso nemusí,ale dnes oběd podle tohoto receptu snědl s chutí a s pochvalou.Díky 1.

  • ladislava staffenová | 28. 6. 2008 17:43

    To byl oběd,to vám řeknu.Místo žampionů jsem přidala vlastní mražené kloboučky hříbků a bylo to skvělé.Díky!!Laďka

  • Jana z VM | 26. 3. 2008 16:48

    Taky dobrý a ještě lepší, když je domácí uzený špek! To je dobrota !!

  • Ostružina Lesní | 21. 3. 2008 18:16

    Mňam , místo salámu jsem dala libovou anglickou. Super.

  • Milena Skybova | 25. 8. 2007 13:50

    Moc dobré:-)

  • Milena | 25. 8. 2007 13:45

    Zrovinka jsme dojedli.Moc dobré,chválím.

  • helena pelichova | 29. 3. 2007 16:42

    Snadné a opravdu pochoutka za 1

  • Ivana Nedbalková | 14. 1. 2007 20:51

    Nakonec jsem vařila dnes v neděli, protože jsem měla návštěvu.Všem moc chutnalo a kamarádka si dokonce odvezla recept.Při loučení mi připomínala, at nezapomenu oznámkovat za 1.Takže chválím a známkuji.Děkuji za skvěl recept

  • Ivana Nedbalková | 9. 1. 2007 21:14

    Tak se předběžně dívám, co bych tak vařila o víkendu a u tohoto receptu a tolika pochvalných komentářů jsem začala až slintat.Takže do neděle asi nevydržím a zítra jdu nakupovat.Dám vědět

  • Anka | 12. 10. 2006 07:19

    Včera som robila na večeru. Salámu som mala iba nakrájanú, tak som dala po dva plátky do každej porcie. Na vrch som poukladala syr zabalený do plátkov šunkovj salámy. Oblizovali sme sa až za ušami. Hodnotím 1***.

  • Jana z VM | 2. 10. 2006 06:51

    Lenčo, i nahoru na maso a všude kolem můžete dát sýr,salám a taky žampiony, když budete chtít.

  • Lenča | 1. 10. 2006 19:09

    Chtěla bych se zeptat,zda ten salám a sýr se dává i na vrch masa(řízků).Źe se dává dovnitř,to jsem pochopila.

  • Jana z VM | 18. 5. 2006 13:17

    Jano, díky za pochvalu. To je právě dobře, že podle takových receptů se můžete naučit vařit, jen se nebát a vrhnout se do toho. A takovýchto jednoduchých a výborných receptů je tady spousta !!

  • Jana Urbánková | 18. 5. 2006 12:22

    Moc dekuji za prave takove recepty! Jsou jednoduche, rychle a vynikajici! Teprve se ucim varit a s temito recepty jsem doma povazovana za vybornou kucharku :). Takze jeste jednou velke diky, moc jsme si vsichni pochutnali a urcite budu delat velice casto :) !

  • Jana z VM Řezníčková | 15. 3. 2006 15:29

    Jsem ráda, že tento recept získal řadu "vyznavačů", je to fakt dobrota ....

  • Martina | 15. 3. 2006 14:33

    Recept je super

  • Marcela Šepsová | 8. 3. 2006 15:32

    Dávám za 1+, moc dobré a také dávám do oblíbených. Sýru jsem dala hodně,protože ho máme rádi, nešetřila jsem ani žampiony, udělala jsem k tomu bramborovou kaši a FAKT SUPER.

  • Eva Furianová | 25. 2. 2006 17:21

    Jana z VM, veľmi dobrý recept..-)).Dávam 1.

  • Kafenka :-) | 17. 1. 2006 12:34

    Díky za super recept, dělala jsem k obědu a moc jsme si pošmákli. Taky jsem dala více druhů sýrů a nebylo to vůůůbec na škodu... Dávám 1!

  • Jindrich | 17. 1. 2006 09:35

    Opravdu famozni! Kombinace syr (mozno pouzit vice druhu) - zampiony (nebo jine houby) - suncicka me opravdu zatim nikdy nezklamala. Ovsem spise sem ji doted vyuzival u smazenych nebo grilovanych jidel. Ale podle Vaseho receptu... proste bajecne. A z toho hodnoceni si nic nedelejte, vsichni, kdo sme vyzkouseli, dobre vime, ze tento recept patri minimalne do TOP 5! Tak tedy preji hodne uspechu (zvlaste) v kuchyni a z neprejicich si nic nedelejte.

  • Tinka | 5. 1. 2006 21:26

    Aj ja som vyskúšala, len do rezňov som dala nivu a tehlu syr navrch. Boli super a chutili

  • Máša Preislerová | 2. 1. 2006 09:46

    Musím se přidat s pochvalou, vynikající recept, doma jsem měla veliký úspěch. Všem doporučuji.

  • Jana z VM | 27. 10. 2005 12:40

    Jsem fakt moc ráda, že všem chutnalo, taky dělám opravdu často a dávám pořád více cihly, toho salámu nemusí být moc, stačí jenom na ovonění, ten sýr je tam jedinečný a čím víc, tím líp.

  • Verulinka | 25. 10. 2005 17:09

    Ten sýr je v tom úžasný, ani by tam nemusel být šunkový salám. Manžel při prvním soustu hned řekl - tohle dáme na seznam oblíbených a opakovaných receptů :o) Díky.

  • Saša | 21. 10. 2005 09:37

    Děkuji za Rp,vyzkoušela jsem- VYNIKAJÍCÍ mňamka,dávám za 1!!

  • Jana z VM | 20. 10. 2005 12:56

    Klárko, určitě můžete udělat i z vepřového masa. Jenom to bude trochu déle trvat, ale určitě to bude taky moc dobrý !! Dejte vědět!

  • Klára | 20. 10. 2005 10:40

    Mohu místo kuřecích řízků použít vepřové?Přítel kuřecí nemusí, v restauraci si dal vepřovou kapsu-bylo to podobné, tak mu chci něco podobného udělat.Díky za opověď.

  • Verunka S. | 4. 8. 2005 08:08

    V neděli musím vyzkoušet a pak napíšu, jaké byly! Sbíhají se mi sliny při čtení Vašich příspěvků!

  • vik nik (USA) | 30. 5. 2005 16:39

    Ctu ty vase komentare a jiz jsem na ne dostal velkou chut.Jdu nakupovat

  • Jana z VM | 26. 5. 2005 08:30

    Díky Vám, Stando, za upřímnou pochvalu mezinárodní úrovně. Potěšilo mě to zvláště teď, když se zase někdo nedávno vyřádil v hodnocení ....

  • Standa z Brna | 25. 5. 2005 20:30

    Paní Jano, Váš recept jsme zkusili a také zároveň předložili dosti vzácné návštěvě.Tito naši přátelé jsou velcí světoběžníci a Gurmáni,kteří opravdu znají světovou kuchyni a Váš recept byl ohodnocen jako "VÝTEČNÉ"!A navíc není vůbec pracný a časově náročný a výsledek je opravdu skvělý.Čím více sýra,tím lépe.

  • Jana z VM | 20. 5. 2005 11:43

    Paní Jano, dělávám to se žampiony, hlívu vyzkouším. Ta se musí opravdu dát ze začátku, protože je tužší, žampiony taky dávám na větší kusy, aby tam byly pořádně znát. Je to opravdu výborná kombinace - šunkový salám, tvrdý sýr a houby !!!:)))))

  • Jana Tichá | 20. 5. 2005 11:16

    Tenhle Váš recept už dělám pravidelně :-) Taky přidávám víc a víc sýru a salámu, ale taky hlívy, jak jsem tu už jednou psala. Zkuste to s ní, je to opravdu vynikající, zvlášť když ji nakrájím na tlustší pruhy a nechám ji tam dusit od začátku. To pak nevíte, co vybírat dřív:-)))

  • Jana z VM | 20. 5. 2005 10:53

    Máte, Mílo, pravdu. Je to v tomto spojení opravdová lahoda. Proto ochutnáváme před obědem a vybíráme sýr se salámem z plechu. Já každé vaření přidávám a přidávám obě suroviny, pomalu nebude stačit ten největší plech! Díky za pochvalu, moc to potěší ....:))

  • MílaK. | 20. 5. 2005 08:45

    paní Jano z VM,ty kousky salámu když se spojí se sýrem....nemám slov-LAHODA

  • Jana z VM | 17. 5. 2005 12:20

    Díky všem, kterým chutnalo a dali o tom vědět. Já se taky snažím vždycky po vyzkoušení napsat svůj názor. Myslím, že je to důležité pro ostatní, kteří třeba nedůvěřují receptu, ale jakmile jej někdo "prubne" a pochválí, už se to rozjede... Díky.

  • guest ST. | 17. 5. 2005 10:37

    Vynikající!Fakt super pochoutka

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 14:57

    Paní Martino, já vím, že jsou někteří lidi pitomí a že opravdová kuchařka dobrý recept ocení. Mám radost, když jinému můj recept chutná a to je, myslím, to nejdůležitější =O))

  • Martina Z. | 11. 5. 2005 14:15

    Paní Jano, to nevadí, my víme, že je skvělý :o))), zařazuji mezi má zamilovaná jídla. Závist je ukazatel úspěchu.

  • Lada Kovářová | 10. 5. 2005 11:46

    Dojídali jsme včera k večeři, mňam... A ještě mi zbyl sosík se salámem, žampiony a sýrem, tak jsem přidala nakrájenou papriku, chvilku podusila, přidala trošku kečupu, smíchala s uvařenou rýží a měla jsem s dětma bezva oběd.

  • Lada Kovářová | 9. 5. 2005 08:52

    Bohužel někteří lidé se z nějakého nepochopitelného důvodu baví tím, že shazují recepty umístěné v TOP 10.

  • Jana z VM | 9. 5. 2005 06:55

    Píšete, že recept zaslouží za 1, je dost chválený, ale opět si někdo "pohrál" a recept najednou spadlaž na 24. místo! Jak je to možné, když byl minulý týden čtvrtý? O nic nejde, ale zase někdo blbne, jak puberťák. Nebo to dělají děcka a schválně?? Hodnocení je potom k ničemu, nemá to smysl. A to se stalo už poněkolikáté, že?!

  • Kuchařka on-line | 8. 5. 2005 18:41

    Vynikající nedělní oběd. Recept si zaslouží za 1 :)

  • Martina Zemaníková | 4. 5. 2005 11:14

    Výborné, dietní, super a vypadá to krásně. Díky

  • P | 28. 4. 2005 07:44

    Včera jsem dělala k večeři a fakt to nemělo chybu,všichni měli vymetené talíře. Nakombinovala jsem slunečnicový olej, heru a máslo a mělo to skvělou chuť a vůni. Ještě trochu zbylo, takže se už těším na dnešní večer. Díky moc za další úžasný recept do sbírky.

  • Jana z Rokycan | 28. 4. 2005 07:30

    Paní Jano z VM,díky za odpověd.Pak se ozvu,jak to rodině chutnalo.

  • Jana z VM | 27. 4. 2005 10:03

    Omlouvám se, že jsem neodpověděla, nebyla jsem na těchto stránkách několik dní a teprve nyní čtu komentáře. Pochopila jste to, Jano z Rokycan, správně. Hlavně hodně špalíků sýra, to je to ono. Ale to už je psáno v komentářích. Dobrou chuť !!

  • Jana z Rokycan | 23. 4. 2005 15:32

    Paní Jano z VM,chystám se,že uvařím podle Vašeho receptu,tak než začnu,chci se jen přesvědčit,že jsem ho správně pochopila.Na Heru a máslo dám řízky naplněné špalíky salámu a sýra,upevněné parátky a nahoru rozložím ještě další špalíky salámu a sýra.Díky předem za odpověd. :-)

  • Jana z VM | 18. 4. 2005 07:36

    Špalíky, hranolky, to je jedno, prostě silnější delší kousky, je to chutnější a je to moc dobré, když je toho sýra větší kus, když se roztaví....

  • Bára | 17. 4. 2005 19:12

    Je to hloupý ale co si mám představit pod pojmem špalíky?Nedokážu si to představit.

  • Jana Tichá | 15. 4. 2005 12:41

    Vynikající jídlo, které chutná celé rodině. A v tom je právě kouzlo " běžných" jídel. Místo žampionů jsem dala větší množství hlívy. Protože je tužší, nasypala jsem ji hned ze začátku. Hlíva má takovou houbovitější chuť a má (údajně) protirakovinotvorné účinky. Recept řadím mezi oblíbené,hodnotím 1 a děkuji!

  • as | 13. 4. 2005 10:14

    Dělala jsem opět. Výýýbornééé!

  • Jana z VM | 13. 4. 2005 07:44

    Ano, přesně tak. Nahoru na řízky dám velké množství sýra cihla - takové špalíky - a taky šunkový salám (toho ne tolik) . Salám je lepší, než šunka, je šťavnatější, snad i lepší chuti.

  • Anina Valova | 12. 4. 2005 13:36

    Paní Jano, rozumím tedy, že dáváte sýr a salám jak dovnitř řízku, tak je pak pokladete v pekáči na zabalené maso?

  • romana | 4. 4. 2005 21:39

    Dekuji Jane z VM za radu, ale ja sem chodim prave kvuli tem originalnim receptum:-)))) Tech je tady spousta!

  • Jana z VM | 4. 4. 2005 13:18

    Paní Sabrino, jsem ráda, že jste z těch, kterým také tyto stránky vyhovují, hledají "normální" recepty od normálních lidí a jsou vděčni právě za ta jednoduchá, rychlá a chutná jídla. :))

  • Sabrina | 4. 4. 2005 12:03

    Pani Jano, dekuji za tento recept. vyzkousela jsem ho vcera a musim priznat ze to bylo vynikajici !!!! davam mu 1. Myslim ze nejde o to zda je to "bezne" jidlo anebo jidlo ala "petihvezdickovy" hotel . hlavni je ze to chutna a neni to treba narocne na cas. jsem rada ze jsem objevila tyto stranky, nebot ne kazdy je profesionalni kuchar a ne kazdy ma tolik casu na vareni. musim rici ze podle techto receptu ktere zde nachazim se ucim varit. jeste jednou dekuji. Sabrina

  • Jana z VM | 4. 4. 2005 07:17

    Je tady více takových běžných jídel, nikomu nejsou vnucována. Je ale dost lidí, kteří jsou rádi i za ty - pro někoho - obyčejné recepty, protože se je takto třeba naučí - např. svíčková, rajská omáčka, knedlíky, atd. Je jich spousta. Jestli chcete originální "netuctová" jídla, musíte na jíné stránky.

  • romana | 3. 4. 2005 09:56

    Vyzkousela jsem, protoze jsem byla prekvapena tolika kladnymi reakcemi - je to chutove bezne jidlo, ktere lze objednat ve vsech restauracich nizsi cenove katerogie.

  • Josef Císař | 29. 3. 2005 14:59

    Výborné! Pro nedostatek surovin jsem čásečně použil vepř.kotlety a k náplni Nivu. I tak to bylo s bramborouvou kaší skvělé. Díky.

  • Kočka | 25. 3. 2005 11:30

    Mate pravdu, i ja rada najdu jednoduchy a pritom chutny recept, ale tento mi pripada opravdu bezny. Zapecene maso se syrem a sunkou nepatri mezi ty, ktere by cloveka nenapadly. V minulem rezimu to byl pokrm, ktery vevodil vsem restauracim.

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 12:35

    Já myslím, že tady nejsou jenom recepty něčm neobvyklé. Je dost lidí, a já mezi ně taky patřím, kteří jsou vděčni za úplně každý recept. Jde často o normální běžné recepty, ale člověka prostě někdy ten úplně obyčejný a normální recept nenapadne... A o tom to je ...

  • Kočka | 24. 3. 2005 11:57

    I me recept docela chutnal, ale nejsem z nej tak nadsena jako ostatni. Pripada mi naprosto bezny a vsedni, nic noveho. Neni nicim ozvlastneny nebo zajimavy.

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 09:25

    Ano, na řízky nahoru dám spoustu špalíčků sýra cihla a taky salám - sýra ale více. Je to dobrota, když se sýr rozpustí !!

  • Jana z Brna | 24. 3. 2005 08:30

    Četla jsem recept několikrát a trošku jsem nepochopila, zda dát špalíčky salámu a sýra i na povrch řízků. Podle diskuse ,která se k receptu rozvinula bych soudila, že ano, ale je tomu opravdu tak, prosím o odpověď.

  • Jana z VM | 21. 3. 2005 16:04

    I já jsem je opět v neděli dělala , sama jsem dost ujídala sýr, takže jsem musela ještě přikrojit, protože u nás jej každý vybírá :))

  • jaja 13 | 21. 3. 2005 15:23

    Super recept. Vyzkoušeno. Rodina schválila. Zařazujeme do oblíbených.

  • Jana z VM | 18. 3. 2005 07:38

    Já žasnu, co se dá dělat s jedním receptem, ale je to fajn, takhle si vyměňovat zkušenosti a navzájem si radit, ne ?!!! Díky Kovářovým !!!

  • Jana Povolná | 17. 3. 2005 21:26

    Zkoušeli jste to z čínskýma nudlema? To je fakt BOMBA :-D ! Zbylo mi trochu od včera,tak jsem "ptáčka" nakrájela na kousky,aby se to lépe prohřálo,přidala ještě "trochu" sýra :-D ,a nakonec "uvařené" čínské nudle - no,pěkně jsem se přežr....fakt super recept .. DÍKY

  • Jana z VM | 17. 3. 2005 09:25

    Zase jedno vylepšení - orestované žampiony vevnitř - v neděli to tak udělám - možná by bylo dobré zabalit je do silnějšího plátku (nebo dvou) toustové šunky místo salámu a vedle položit hranolek sýru a zabalit. Díky¨!!

  • Jana Povolná | 16. 3. 2005 20:39

    Přidávám se ,chválím a chválím a chválím....Dělala jsem to s hranolema a ty žampionky jsem si nejprve trochu orestila na másle,přidala lehce mletého kmínu a část žampionů jsem zabalila dovnitř a zbytek jsem přidávala tak 20 minut před dopečením. mňamka :-D

  • Jana z VM | 14. 3. 2005 16:58

    Moc mě potěšila Vaše chvála, as !!!!!!!!!!!!!! I naše rodina to miluje a já se na to chystám v neděli z krůtích řízků, je to fakt jedinečná pochoutka !! Souhlasím, že žampiony nemusí být, to já jen když je mám, tak je tam přidám. Jinak je nejdůležitější ten sýr se šunkovým salámem, to množství !!!! Díky za pochvalu !!

  • as | 14. 3. 2005 14:36

    Absolutně výborné!!! Vřele doporučuji těm, kteří si chtějí pochutnat.Dělala jsem vše až v den pečení a nedalo to žádnou práci. Žampiony jsem nedávala a navíc jsem vše zalila trochou smetany (asi 3/4balení po 250g). Šťávičkou jsem polila brambory uvařené na kostky a posypala čerstvou pažitkou, mňam, mňam....Poznámka: Dělala jsem jen ze 4 ks kuř. řízků. Paní Jano, díky za recept!!!

  • Jana z VM | 9. 3. 2005 16:17

    Já si všechno nachystám už večer předem (žampiony ne, ty dávám až před dopečením, aby tam byly dobře "cítit", aby nebyly moc rozměklé). Krájejte širší a větší kousky žampionů, je to chutnější. Do trouby dávám pekáč tak ve 3/4 na 11 a k poledni vydělám, zapékám spíše volněji - já totiž peču v kachlových kamnech (chuť pečeného i smaženého se nedá vůbec přirovnat s elektrickou, plynovou či horkovzdušnou troubou). Řízečky nemůžete spálit, protože je tam máslo, voda - případně podlejte ještě ať je více šťávy, je tam sýr, který se v tom másle a vodě, resp. šťávě , roztéká, špalíky šunkového salámu - prostě nemůžou se spálit. Jo, a taky je vůbec neobracím, pouze s nimi trochu pohnu, maximálně nakonec na chvilku oddělám vrchní pekáč. Ale to poznáte, až je budete dělat poněkolikáté, pokud Vám zachutnají! Jsou velice šťavnaté. Je pravda, že jsou celkem brzo upečené, tak je nemusíte nechat dlouho - však zkusíte ochutnat, ne?!

  • Evelyn | 9. 3. 2005 13:19

    Recept vypadá báječně, ale bojim bojim že spálím. Není hodina na řízečky moc dlouho? A když budu péci pomalu, nebudou zase vysušené?Dík za odpověď

  • Jana z VM | 9. 3. 2005 10:41

    Tak to zkuste a poznáte, že to zařadíte do oblíbených. Budu opět dělat za týden na narozeniny. A toho sýru opravdu je potřeba dát hodně - já jsem zpočátku dávala málo a teď pořád množství zvyšuji, protože mladší syn ujídá z pekáče ještě před obědem a musím se přiznat, že já taky !!

  • Anonym | 9. 3. 2005 10:36

    Ňami, Ňam, chutná i po přečtení

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Kuřecí prsa Máslo Pepř mletý Sůl Šunkový salám Tvrdý sýr Vegeta Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Tatarka

Tatarka

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
18
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Útěk syna Heřmánka (†76) Karla ml.: První foto! Manželka mu vrátila úder

Útěk syna Heřmánka (†76) Karla ml.: První foto! Manželka mu vrátila úder

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejmilejší litá bublanina
Nejmilejší litá bublanina
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší tvarohové kuličky
Nejrychlejší tvarohové kuličky
Nejrychlejší zavářka (drobení, strouhání) do polévky
Nejrychlejší zavářka (drobení,…
  • Recepty.cz
  • Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact