Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a... více o Terina ze sardinek a paprik
Umíchejte hladký dip a uložte ho do ledničky. Rybu z obou stran osolte, naložte do jogurtu a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce. Mezitím... více o Smažená treska v bylinkách s chipsy
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte... více o Losos a krémové citronové brambory
Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně... více o Fish and chips
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a... více o Gratinované kedlubny s kapustou
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem. Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky... více o Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do... více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Kedlubny oloupejte,nakrájejte na plátky a uvařte. Sceďte a pětinu si odložte. Mladé lístky natě překrájejte, ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Ve... více o Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě. Vyjměte a vnitřek... více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Vařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky či nudličky a dáme do mísy. Použít můžeme i vařené brambory, které nám zbyly od oběda.... více o Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky, které dáme do mísy,... více o Bramborový salát s okurkou a koprem
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě... více o Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty
Vychlazenou očištěnou zeleninu krájíme na malé kousky, plátky, nudličky (nestrouhat!) a začneme zelím, které dáme pokrájené do mísy, zasypeme cukrem,... více o Zelný salát se zeleninou
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a... více o Salát Nicoise s rýží
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi... více o Salát Caesar
Velká rajčata nakrájejte na plátky, drobná překrojte napůl. Naskládejte je na talíře, proložte bazalkou a přidejte mozzarellu. Osolte, zakápněte... více o Salát Caprese
Rajčata a okurku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky. Toastový chleba potřete olivovým olejem a ogrilujte, ihned na něj rozložte plátky sýra,... více o Řecký salát na toastu
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně... více o Španělská paella krok za krokem
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře. Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,... více o Pražma na grilu se zeleninou
2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Kotlety vložte... více o Jehněčí kotlety na bylinkách
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje. Mezitím... více o Krevety na grilu
Ananas spolu s melounem, nektarinkami, broskvemi, blumami a hruškami nakrájejte na plátky a z obou stran je opečte na grilu. Podle potřeby zakápněte... více o Ovocný salát s fetou a mátou
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte... více o Rybí krém bourride
Nadrobno nakrájenou sušenou šunku orestujte na olivovém oleji, přidejte nasekaný česnek a zaprašte moukou. Orestujte a zalijte vývarem. Přidejte na... více o Tudelská zeleninová polévka
Na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte celá kuřecí prsa, citronovou kůru a papriku, zalijte vývarem a... více o Citronovo-kuřecí polévka
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte. Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova.... více o Chřestová omeleta
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte. Na másle... více o Chřestová polévka
Moučkový cukr šlehejte s kokosovým mlékem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vmíchejte jemně namletý kokos a nechte chvilku odstát. Smetanu vyšlehejte... více o Zmrzlinové sendviče
Kratší chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií. Sušenky rozdrťte nahrubo. Žloutky s oběma cukry dejte do misky a šlehejte do husté pěny ve... více o Semifreddo s karamelovými sušenkami
Připravte si malé kelímky a dřívka na nanuky. Borůvky dejte do kastrůlku s polovinou medu a lžící vody a na mírném ohni vařte, až borůvky rozměknou.... více o Borůvkovojogurtové nanuky
Jednoduchá příprava domácího kokosového mléka: Kokos s mlékem rozmixujeme v mixéru velmi do hladka. Poté přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko.... více o Domácí kokosové mléko
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme... více o Chalupářská hrstková polévka
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle... více o Bramborové placky se sýrem po našem
Šejkr naplňte ledem a zalijte ho všemi surovinami. Následně pořádně promíchejte a hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice. Koktejl bude vypadat... více o Sladké pohlazení
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj... více o Božkov Frappé
Ve sklenici rozdrťte lístky máty a nalijte všechny ingredience na kostky ledu. Náš tip: Pro dodání ovocné chuti rozmačkejte do sklenice 2 borůvky.... více o Koktejl mint vibe
Rebarboru nakrájejte na 8cm kousky. Smíchejte je s cukrem a šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat. Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny a... více o Koláč z rebarbory
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou... více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl. Prsty zapracujte... více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka. Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte... více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte. Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného... více o Piškotový koláč s jahodami
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného... více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Na oleji či másle si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme osmažit na hrubo nastrouhanou mrkev. Osmaženou mrkev zaprášíme kari... více o Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1... více o Grilovaný květák (brokolice)
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme.... více o Květáková polévka s česnekovými výhonky