Rajčata oloupeme, nakrájíme. Na oleji opražíme nakrájený česnek, přidáme rajčata, rozmarýn, cukr, osolíme, opepříme. Na mírném ohni vaříme, dokud... více o Rajčatová omáčka s olivami
Papriky nakrájíme na nudličky, feferonky na tenoučké nudličky. Česnek rozpůlíme. Papriky ve slané vodě povaříme 4 min., scedíme a smícháme s... více o Paprika s česnekem
Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme... více o Nevařený jahodový džem
Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno... více o Cuketové čatní I
Na dno čtyř sklenic rozdělíme koření a bobkové listy s koprem, a skládáme okurky, přičemž je prokládáme s kolečky mrkve, cibule a na špalíčky... více o Okurky s křenem
Do každé sklenice vložíme celé okurky (množství, kolik se vejde), pričemž je prokládáme mrkví a cibulí. Přidáme všechny výše uvedené ingredience,... více o Rychle naložené okurky
Okurky a mrkev nakrájíme na kolečka, cibule na osminky. Do 4 sklenice dáme řezy okurek a prokládáme je mrkví a cibulí. Do každé sklenice dáme 1... více o Okurky s mrkví
Mrkev, papriku nakrájíme na malé kostky, a s hráškem povaříme asi 5 min. v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Přidáme na půlkolečka... více o Zeleninová směs s okurkami
Cukety nakrájíme na malé kostky, cibuli na půlkolečka, feferonky rozkrojíme podélně a vyčistíme. Do sklenic klademe vrstvy cukety, cibule, proložíme... více o Cuketový salát
Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc... více o Domácí vaječný koňak
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí ... více o Povidlový perník
Podle velikosti plechu nebo formy zvolíme i velikost sklenic nebo hrnku. Poté vše odměříme, zamícháme, vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme... více o Kyškový perník
Papriku, okurky a cibuli natenko nakrájíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Všechny suroviny smícháme a necháme vařit cca 15 minut. Potom horké plníme... více o Bulharský salát
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, když je sklovitá, přidáme česnek, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Opečeme, když jsou měkká, posolíme a zalejeme... více o Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce
Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou.... více o Lahůdkový česnek
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, rozdrobené droždí, máslo a olej. Z přísad uhněteme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a vložíme jej do mísy se studenou... více o Koláč z oříškových šnečků
Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod... více o Vepřový plátek po Novohradsku
Do hrnce vlijeme sklenici ostré zeleninové směsi Halali, přidáme trošku vody a vložíme klobásky. Vaříme cca 15-20 minut do uvaření klobásek. Klobásky... více o Klobásková pikantní omáčka
Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi... více o Jogurtové řízky
Převaříme a vychladíme vodu, nalijeme jí na květy bezinek, přisypeme cukr a vložíme rozkrájený citron bez jader. Lahev uzavřeme, ale ne víčkem,... více o Bezinková limonáda - jako sekt
Do vysoké sklenice dáme cukr, 1/4 limetky nakrájené na kousky, (i se slupkou) asi 10 lístků máty a drtíme je (jde to i klasickou kvedlačkou ,ale lepší... více o Mojito bez alkoholu
Vytvoříme těsto jako na bramborák - nastrouhané brambory ochutíme česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou, zahustíme moukou. Na vymazaný a... více o Zelná buchtička
Kotletku posolíme, potřeme česnekem a zprudka opečeme na oleji (2 minuty z každé strany). Hermelíny podélně rozkrojíme, na každou půlku položíme tenké... více o Kotletkový hermelín
Polohrubou mouku promícháme s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem. Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olejem a dobře promícháme na... více o Mrkvová bábovka
Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je... více o Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou
Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli (jemně růžová), poté vložíme hovězí konzervu, maso rozmícháme, trošinku podlijeme vodou, vhodíme masox, pepř,... více o Tatínkovo rizoto
Dno zapékací misky pokapeme tenkou vrstvou olivového oleje, kuřecí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do... více o Kuřecí prsíčka po Katalánsku
Den předem si namočníme fazole. Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl,... více o Chilli con carne III.
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a rozmačkáme na větší kousky vidličkou. Česnek oloupeme a prolisuje. Nivu a eidam nastrouháme, smícháme se... více o Plesnivé brambory
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s ananasem a oříšky (tak nějak přiměřeně). Osolíme, opepříme a opaprikujeme. Zalijeme trochou šťavy z... více o Kuřecí čína s ananasem
Na oleji v hluboké pánvi orestujeme na hrubo nakrájenou cibulku i s natí, přidáme koření tzatziky, sůl, pepř a jogurt. Po chvíli přidáme vejce.... více o Těstoviny s jarní cibulkou
Brambory omyjeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na plech, osolíme. Na to dáme vrstu zelí (bez umytí, aby v něm zůstala ta voda), nakrájenou... více o Kuře na zelíčku
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne. Když je... více o Těstoviny s brokolicovým pestem
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto. Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do... více o Rebarborovo-tvarohové pité
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky,... více o Čertovská omáčka
Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva, z vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice.... více o Lehký ovocný koláč
Kuře osolíme, vetřeme koření. Lahvičku od kečupu naplníme vodou do poloviny, přidáme 2 lžičky vegety, 2 lžíce sójové omáčky. Na takto naplněnou láhev ... více o Kuře na láhvi
Maso naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme olejem, citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petržel. Takto upravené maso aspoň 2 hodiny marinujeme. Potom... více o Toskánské kuřecí řízky
Vše smícháme dohromady. Tvoříme oválné šišky, které můžeme, ale nemusíme obalit v trojobalu. Pečeme dozlatova. Podáváme se salátem a bramborovou kaší.... více o Pikantní čufty
Tuk, cukr, vejce utřeme a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem. Zpracujeme těsto, které dáme do ledničky na 30 min. odležet. Poté těsto... více o Pudinkový dortíček
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto vylejeme... více o Kokosová roláda jednoduše
Ořechy buď umeleme nahrubo nebo rozdrtíme paličkou, pak smícháme všechny ingredience dohromady i s ořechy a dáme péct nejlépe na pečící papír. Peče se... více o Vynikající karobová buchta
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát.... více o Med ze sedmikrásek
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme (není nutné) a... více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkve nastrouhanou nahrubo nebo na tenká kolečka, podlejeme trochou vody a... více o Barevná směsice
Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáváme rybíz a prosypáváme jej cukrem, až rybíz spotřebujeme. Zbylý cukr nasypeme ve vrstvě opět... více o Šťáva z černého rybízu II.
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno... více o Škvarkové pagáčiky
Dalamánku odkrojíme vršek a vydlabeme. Na trošce oleje orestujeme papriky a vychladlé smícháme se smetanou a sýrem, pepřem, solí, vegetou a pažitkou.... více o Plněný dalamánek
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout. Ze všech ingrediencí... více o Ravioli s náplní