Vypracujeme těsto. Vyválíme placku dortové formy o síle 1-2 mm. Nakrájíme na šestnáctiny - trojúhelníčky. Ty potřeme do 1/2 poloviny (od širší strany)... více o Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5... více o Švestková povidla bez míchání
Z ingrediencí vypracujeme těsto a necháme 2-4 hodiny v lednici odpočinout. Poté tvoříme svatební koláčky a plníme různými náplněmi. Těsto se vůbec... více o Svatební koláčky bez kynutí
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění trochu promícháme. Dáme... více o Čokoládový dort II.
Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které... více o Kuřecí barbeque salát
Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní. Jako přílohu je vhodný... více o Naložené řízky
Na pánvi zprudka osmahneme osolené kuřecí maso, přidáme utřený česnek a sojovou omáčku. Po chvilce přilijeme smetanu, přudáme kari dle chuti.... více o Kuřecí Vindalů
Bagetu nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné. Mléko a vejce sešleháme dohromady, ochutíme kayenským pepřem, černým pepřem a solí. Do 4 menších pečících... více o Sýrová bageta s rajčaty
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s... více o Chřestové rizoto
Olej, ocet, hořčici a med dáme do misky a pořádně promícháme, dokud se nám ingredience nespojí. Rozehřejeme si mělkou pánev. Jednotlivé kousky chřestu... více o Chřest s parmezánem
Croissant rozpůlíme, namažeme popřípadě troškou másla a položíme na něj plátky šunky (nejlepší jsou Italské, mají výraznou chuť), nato položíme plátky... více o Snídaně pro mlsouny
Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané, velké dortové formy (nebo menší... více o Šlehačkový koláč
Špagety uvaříme jak jsme zvyklí. Mezitím rozpálíme olej a usmažíme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme nakrájený česnek a nakrájená rajčata a vaříme.... více o Tuňákové špagety
Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka... více o Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče
Do vody rozmícháme vápno, ponoříme dýně nakrájené na kostky (ideální je 1,5 cm) a rozpůlené švestky. Ponecháme v roztoku 2 hodiny, občas zamícháme,... více o Pochoutka sultána Sulejmana
Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem, solí a cukrem. Promícháme, přidáme... více o Sladké knedlíky ze spařeného těsta
Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez... více o Plněné baklažány
Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto... více o Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Krevetky nechejte rozmrazit a zbavte přebytečné vody. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte krevetky a krátce opečte. Přidejte vařené těstoviny, krátce... více o Krevetové těstoviny
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme v chladu odležet. Potom rozkrájíme na malé kousky, které na oleji osmahneme dozlatova.... více o Kuřecí s čínskými nudlemi
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, potom vklepneme vejce, trochu osolíme a osmažíme. Zalejeme horkou vodou (1 l), přidáme vepřový vývar,... více o Dnešní polévka
Rybu vykostíme, nakrájíme na kostky, stejně tak papriku. Rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky ukládáme do oleje, osolíme, opepříme... více o Rybí kebab
Z másla a mouky připravíme jíšku a za stálého míchání ji ředíme mlékem a vývarem. Povaříme na hustou omáčku, okořeníme pepřem solí a česnekem,... více o Drůbeží kroketky
Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po... více o Český Uncle Bens s cuketou
Nálev svaříme a necháme cca 5 minut vařit. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky, či jakoukoliv zeleninu i houby. Je to všestranně použitelný nálev,... více o Výborný nálev jako znojemský
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou,... více o Kuřecí stehna z Francie
Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme... více o Řecká žloutková polévka se sýrem
Rozmícháme (nebo vidličkou rozšleháme) 3 bílky a 1 celé vejce, přidáme vločky a za stálého míchání přiléváme mléko. Hmotu nalijeme na rozpálenou mírně... více o Fitnesová palačinka
Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce (mohou být i banány, ale... více o Tvarožník III.
Z másla, prosáté mouky, cukru a lžíce studené vody zpracujeme těsto, které rozválíme a vložíme do koláčové formy. Tvaroh smícháme s medem, přidáme... více o Řecký medový dort s tvarohem
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout, ale rozválíme na placku cca v průměru 25 cm a rozdělíme na šest dílků.... více o Šlehačkové rohlíčky bez kynutí
V míse smícháme cukr, pudikový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a... více o Rychlé tvarohové šátečky
Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibulku, pak přidáme osolené kousky kuřete, osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme... více o Voňavé kuře
Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky - jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované těsto nalijeme do pekáčku, ve... více o Litá bublanina
Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila
Okurky oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli na nudličky a promícháme, zakryjeme a 2 hodiny necháme stát. Potom jemně vymačkáme, slijeme... více o Americká okurková čalamáda
Všechny ingredience postupně rozmixujeme, případně rozmačkáme vidličkou. Uložíme přes noc v lednici. Výborné na ciabattě.... více o Pivní pomazánka express
Salko, tatra mléko a rum zamícháme a pak zašleháme cappucino nebo čokoládu a nakonec vanilkový cukr. Pak přelijeme do láhve a dáme do lednice. Je to... více o Vaječný koňak bez vajec
Vodu s cukrem povaříme 10 min. a potom do ní dáme povařit na 3 min. čtvrtky jadřinců zbavených jablek (slupka může zůstat). Jablka vyjmeme a skládáme... více o Švestky s jablky
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku,... více o Zavařené fazole s párkem
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka,... více o Jablečné čatní
Mrkvičky očistíme drátěnkou a umyjeme. Ve slané vodě je 4 min. povaříme, scedíme. Do sklenic naložíme koření a uložíme mrkvičky. Ingredience na nálev... více o Nakládané mrkvičky
Zelí nakrájíme na nudličky, řepu nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl. Vše dobře promícháme a necháme 24 hod. stát.... více o Nakládaný salát s majonézou
Višně důkladně umyjeme a už čisté ještě několikrát opláchneme a necháme okapat. Naplníme do sklenic, do každé sklenice vsypeme 100-150 g cukru (podle... více o Višně v sodovce
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké... více o Marinovaný česnek
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na jemná kolečka, přidáme strouhanou řepu a křen. Uvaříme 1 nakladač s octem a cukrem, přičemž množství vody dáme... více o Červené zelí
Zelné listy povaříme 4 min. ve slané vodě, necháme odvapat na nakrájíme na 7 cm široké pruhy. Na každý pruh dáme 1 lžičku jemně strouhaného křenu a... více o Nakládané pikantní zelné závitky
Rajčata oloupeme, rozkrájíme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem, nadrobno posekanou vanilkou a strouhanou kůrou. Promícháme, přikryjeme a necháme 2... více o Marmeláda z rajčat II.
Cibulku a anglickou slaninu orestujeme, pak přidáme kukuřici a chvilku necháme. Mezitím svaříme smetanu s čerstvým sýrem, dokud se sýr nerozpustí,... více o Kukuřice mňam
Zeleninu očistíme a nakrájíme, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat. Smícháme ocet, sůl, cukr a koření za studena. Zalejeme zeleninu, pořádně promícháme a... více o Sterilovaný myslivecký salát