Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se maso osmaží,... více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Těsto: vše smíchat a na plechu upéct. Na částečně vychladlý upečený korpus namažeme rybízovou zavařeninu(nemusíme) a necháme vychladnout. Mezitím si... více o Černo-bílé kokořezy
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a... více o Kotlík albánský
Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme,... více o Hanácké bóček
Kotlety omyjeme, osušíme a trochu nařízneme od kosti. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou. Všechny ingredience kromě kokosového mléka... více o Kotlety s kokosovým mlékem
Sojové maso je nejlépe přes noc namočit do studené vody. Pokud zapomeneme, můžeme maso 15 min. povařit nechat schládnout a hned použít k přípravě. V... více o Sojové maso po čínsku
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Vše vložíme do... více o Dýňové placičky
Kroupy nasypeme do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat, pak osolíme a uvaříme... více o Kroupový hrnec
Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané... více o Chlebové bramboráky
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna... více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme, pokrájíme na plátky. V míse rozšleháme žloutky s nastrouhaným sýrem, osolíme (zlehka!), opepříme a vmícháme... více o Rajčatový nákyp se šunkou
Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak ... více o Hovězí plec s vinnou omáčkou
Připravíme si vývar z kuřecího masa, cibule, chilli a citrónové trávy. Do scezeného vývaru obereme kuřecí maso, přidáme krevety, kokosové mléko a... více o Thajská polévka II.
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kousky a zprudka je opečeme na malém množství oleje. Až chytnou barvu, přidáme sůl (ne moc, budeme přidávat... více o Kuřecí kari s rýží
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme na teflonové pánvičce (olej... více o Vynikající tvarohové lívance
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme... více o Tetino maso
Smetanu, čokoládu nalámanou na kousky, arašídové máslo a javorový sirup dáme do hrnce a za občasného míchání necháme při nížší teplotě rozpustit. Za 2... více o Čokoládovo-arašídová omáčka na zmrzlinu
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou... více o Krabí salát s melounem
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy ... více o Losos na špenátové peřince
Z vepřové kotlety uděláme tzv. srdíčka (první plátek nedokrojíme až dolů, ale necháme asi 1 cm a druhý plátek dokrojíme), naklepeme. Takto vytvořené... více o Vepřová kapsa s chřestem
Plát masa si rozložíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy a promícháme se žloutky.... více o Roláda s paštikovou směsí
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho... více o Roláda na bílém víně s tuňákem
Omytý kopr posekáme, podusíme na cibulce a podlijeme vodou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vývar i mléko, rozmícháme a chvilku... více o Koprelka z Pojizeří
Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak... více o Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří
Kousky žemlí ponoříme do části mléka, houby namočíme, pokrájíme, podusíme na sádle a necháme vystydnout. Změklé žemle smícháme s vejci, škvarky,... více o Houbovník z Pojizeří
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost... více o Koleno v alobalu na grilu
K opranému a osušenému špenátu přidáme žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Pak lehce vmícháme sníh z bílků, směs rozložíme na... více o Brokolicovo-špenátová roláda
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po... více o Čína po provensálsku a fantazie
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu. Pokud je... více o Mramorová bábovka II.
Zeleninu i obě tlačenky nakrájíme na větší kousky a smícháme. Salát pak ozdobíme čtvrtkami vajec, kroužky cibule a zakapeme zálivkou z hořčice, soli,... více o Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Den předem uvaříme nožky a kůže - pomalu a dlouho. Další den ve vývaru uvaříme kuře a hrubě pokrájenou cibuli asi 2 hodiny (pomalu). Pak z něj obereme... více o Kuřecí tlačenka se šunkou
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme, okořeníme... více o Kašparova pikantní tlačenka
Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a... více o Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě
Oloupejte a nakrájejte jablka. Vložte jablka do hrnce s trochou vody a 50 g cukru. Povařte jablka 10 minut. Dejte mouku, máslo nebo margarín a zbytek... více o Jablečný drobenkový koláč
Jahody trošku rozmačkáme v misce, tvaroh nastrouháme, smetanu rozmícháme s troškou mléka - pokud je hodně hustá (můžeme přisladit), plátky knedlíků... více o Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka.... více o Bůček na zelenině
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí... více o Lasagne á la kamarádka Terka
Ušleháme máslo, hnědý cukr a vajíčko. K vyšlehanému těstu přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a na malé kousky nalámanou čokoládu na vaření. Na... více o Keksy II.
Předem uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme na jemná kolečka a přidáme k bramborám. Majonézu smícháme se smetanou,... více o Brambory s lososem a koprovou majonézou
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme pokrájené kuřecí maso i očištěná, pokrájená játra a za stálého míchání necháme orestovat. Pak... více o Kuřecí směs s játry
V pánvi zpěníme na oleji pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a 2 lžíce posekané petrželky. Vše mírně opepříme a osolíme. Chvilinku restujeme, pak... více o Pivní rizoto s párkem
Oplatky Delissa nastrouháme, promícháme se změklým máslem a dle potřeby zahustíme smetanou do kávy. Necháme v chladu odpočinout. Z hmoty tvarujeme... více o Delissky
Švestky rozvaříme ve 2 - 2,5 dcl vody na kašičku, necháme vychladit a smícháme s ostatními surovinami. Vymažeme si a vysypeme dortovou formu, do které... více o Perníkový dort se švestkami
Suroviny důkladně smícháme a z vytvořené hmoty děláme kulaté knedlíčky střední velikosti (menší než tenisák). Povaříme ve vroucí vodě (5 - 7 minut) a... více o Perníkové knedlíčky ke zvěřině
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké,... více o Fazolová polévka s uzeným masem
Zaděláme těsto. Kdo má pekárnu, udělá těsto díky programu Kynuté těsto. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy, kde ho smícháme se solí, kari a... více o Pizza Ragusa
Na pánvi osmažíme naklepané, osolené a opepřené maso a vyjmeme. Osmažíme pokrájenou cibulku, česnek, šunku na kostičky, žampiony na plátky, zaprášíme... více o Kotlety s kyselou omáčkou
V prsou vytvoříme kapsu. Stačí nožem udělat dírku a zevnitř tunýlek. Do něj nasoukáme švestky, tak 3 ks do jednoho prsa. Kuře osolíme, opepříme,... více o Kuřecí prsa plněná švestkami
Troubu si vyhřejeme a vymažeme 2 menší koláčové formy. V malé míse smícháme mouku a prášek do pečiva a odložíme stranou. Vajíčka vymícháme s cukrem a... více o Kokosový okrouhlý koláč