Nejde ani tak o recept, jako o fintu, jak dostat do dětí, co nejí zeleninu a ve všem se rýpou to, co chcete Vy a ne co chtějí děti. udělejte klasickou... více o Zeleninová polévka pro vybíravé děti
//**Krém:**// Do velkého hrnce dáme očištěné angreštové kuličky, fruktózu či cukr, vodu. Povaříme a rozmixujeme. Opět dáme na chvilku vařit a pak... více o Chlumecké angreštové řezy sladké i DIA
Zeleninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle na pánvi. Až bude měkká přendáme ji do větší mísy. Na stejné pánvi osmahneme kuřecí maso, můžeme... více o Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem
Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky a vložíme na rozpálený olej na pánvičce. Necháme 2 min. podusit a poté přilijeme sojovou omáčku podle chuti, já... více o Kuřecí maso ala Kubajs (s bramborovou kaší)
Kuřecí prsíčka zlehka naklepeme rukou, jemně osolíme, dáme do zapékací mísy, instantní polévku smícháme se šlehačkou, zalijeme prsíčka a dáme do... více o Kuřecí prsíčka zapečená s instantní polévkou
Zapékací mísu vytřeme olejem, nakrájené brambory na kolečka rozložíme a zasypeme kmínem. Vysypeme na ně žampiony z plechovky, všechno zasypeme půlkou... více o Zapečená kuřecí stehýnka
Ze všech ingrediencí vypracujeme rukama těsto, dlaní rozmačkáme na plech (středně velký) a uděláme vyšší okraje. Suroviny na náplň smícháme (pudink... více o Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Smetanu vyšleháme do tuha s polovinou cukru z bílků, z druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh, obě hmoty opatrně smícháme dohromady a naplníme do... více o Ruská zmrzlina
Nakrájíme rohlíky na kolečka, zalijeme mlékem a necháme vsáknout, propracujeme rukama, přidáme vejce, koření, jak jsme zvyklí dávat do bramboráků,... více o Rohlíková variace na bramborák
Nastrouháme kůru z pomeranče a odšťavníme jej. Smícháme kůru a šťávu z pomeranče s prolisovaným česnekem, paprikou, medem a olejem. Podle chuti... více o Pomerančovo-medová marináda na maso
Vše smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 180 C. Vychladlý koláč potřeme pikantní marmeládou a polijeme polevou.... více o Čertovo lejno
Heru, žloutek a cukr smícháme do hladka. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citr. kůru a mléko. Nakonec hodně tuhý sníh z bílků.... více o Tvarohová bábovka s bílkovou polevou
Do misky dáte 3 poloviny konzervovaných broskví i s tou štávičkou, přidáte jogurt a nalijete tam trošku vaječného likéru, pak jen rozmixujete a můžete... více o Broskvový koktejl
Množství surovin volíme dle počtu strávníků s tím, že cuketa a brambory by měly dominovat. Rajčata, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu a... více o Cuketa alá "ratatui"
Kuřecí maso si připravíme dle libosti na plátky, nebo medailonky a dáme pozvolna smažit na pánvičku s trochou oleje. Až bude maso hotové, můžeme ho... více o Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou
Listové těsto rozválíme na plech, potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky. Cibule nakrájíme na plátky, přidáme na šunku, zasypeme... více o Cibulová pizza z listového těsta
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvíli odležet. Pustí vodu a změknou. Květák uvaříme v osolené vodě. Cibuli osmažíme společně s... více o Cuketa s květákem zapečená v mikrovlnce
Namažeme máslem nakrájenou veku, pokládáme uvedenou zeleninu, přepůlíme a zapečeme v taoastovači. Dobrý by byl ještě strouhaný sýr, hezky se zapeče,... více o Zapečená veka se zeleninou
Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě
Květák a hrášek povaříme cca 10 minut v mírně osolené vodě. Vodu nevyléváme, použijeme ji na ředění omáčky. Na rozpáleném oleji opražíme mouku a kari... více o Květákové kari s hráškem
Tvaroh ušleháme s máslem a mlékem. Sýry nastrouháme na jemno, slaninu a feferonky nakrájíme na drobné kostičky (já místo feferonek používám pastu z... více o Tvarohovo-sýrová pomazánka se slaninou
1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu. 2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,... více o Džem - Letní směs
Můžeme použít buď dortovou formu nebo jinou podobně velkou nádobu. Dno vyložíme piškoty, ty potřeme částí krému, který jsme vymíchali z jogurtu,... více o Ovocný dort dle chuti
Brambory a cibuli oloupeme, nakrajíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Posypeme majoránkou a paprikou, polijeme trochou oleje a celé promícháme,... více o Brambory-nejen přílohové
Bílky si oddělíme od žloutků a šleháme je do sněhu. Když je sníh skoro hotový, přidáváme postupně cukr a společně dál šleháme do pevného sněhu. Po... více o Zamilovaný dort
Kynuté těsto: V mističce rozetřeme droždí s lžičkou cukru na kašičku, zalijeme částí teplého mléka a na teplém místě necháme vykynout. Smícháme sypké... více o Kynutý rybízový koláč
Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a... více o Vyuzený losos
Smícháme mleté maso, houby a zeleninu. Tyčinky rozpůlíme podélně, rýžový papír připravíme dle návodu. Na rýžový papír natřeme směs masa a zeleniny,... více o Masová směs v rýžovém papíru
Do vroucí osolené vody vložte brokolici a nechte povařit do změknutí (cca 5 minut). Změklou brokolici nakrájíte nadrobno. Přidáte žloutky, osolíte a... více o Brokolicové placičky podle Danči
Máslo, cukr a vejce šleháme a přisypáváme pudink, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, mléko a nasekanou čokoládu. Vymažeme Herou... více o Vanilkové muffiny
Očištěné, vykuchané a omyté ryby (asi 3 kg) nasolíme a dáme do uzavíratelné nádoby na 3 dny do lednice. Po uplynutí této doby ryby důkladně opláchneme... více o Rybí salát GURMÁN
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu... více o Mrkvová polévka pikantní
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání krátce... více o Moje čalamáda
Těstoviny uvaříme podle návodu al dente. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky/nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme v hlubší pánvi na troše... více o Česnekovo - tomatové těstoviny s kuřecím masem
Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme... více o Kuře na smetaně po staročesku
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji v hluboké pánvi typu wok. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme. Přidáme očištěnou a... více o Rýže s pikantní omáčkou
Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až... více o Filipínské bihony
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale rozvaří, přidám máslo a sůl.... více o Nudle s rajčaty - staročeské krajové jídlo
Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme... více o Luxusní salát from Evosheek
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova... více o Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli,... více o Peruánské ceviche
Zeleninu očistíme, vejce oloupeme a vše pokrájíme na větší kousky. Slaninu pokrájíme a necháme na pánvi dozlatova nasucho vysmažit, vychladíme na... více o Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe), dáme na vrch asi 3 plátky... více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky
Oloupané cibulky (super je šalotka) propícháme vidličkou a rozložíme je do vymazaného pekáčku. Na ně nasypeme šunku nakrájenou na kostičky a vše... více o Zapečené cibulky
Housky rozpůlíme, jednotlivé půlky namočíme v rozšlehaném osoleném vajíčku a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji (příprava je opravdu... více o Studentské rychlolangoše
Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem
Sojový suk si nastrouháme na hrubém struhadle. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva... více o Voňavá bábovka se sojovým sukem
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná. Do vychladlé kaše... více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Upečeme klasický piškot z osvědčeného receptu. Termix připravíme tak, že uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku a v ještě horkém rozmixujeme tvaroh a... více o Termixové řezy
Z ingrediencí uděláme těsto, které vlijeme do dortové formy a v předehřáté troubě upečeme dorůžova nízký korpus. Dle návodu na obalu si uvaříme pudink... více o Dort z termixu