Masový vývar přivedeme k varu. Nálev z kápií smícháme se škrobovou moučkou, feferonkovou pastou, rozetřeným česnekem a strouhaným zázvorem. Směs... více o Pikantní polévka
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni vaříme cca 15... více o "Čína" se sojovým masem a kedlubnou
Nudle přelijeme vroucí vodou a necháme cca 3 minuty stát (dle návodu), pak slijeme. Zelí pokrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou, kterou slijeme,... více o Houbový salát se skleněnými nudlemi - ostrý
Vepřovou panenku uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev pokrájíme na nudličky, podlijeme vodou (trošku),krátce povaříme. Pak přidáme na kousky... více o Vařená panenka se sladkokyselou omáčkou
Jablko, hrušku, vločky, skořici a džus smícháme dohromady. Vložíme do chladničky asi na hodinu a necháme odležet. Po vyndání směs promícháme s... více o Hruškové müsli
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v... více o Žampionová játra
Vepřové maso uvaříme v 1,5 litru osolené vody s badyánem, pepřem a chilli papričkami doměkka. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar můžeme použít... více o Vepřové maso na zázvoru : uvařené a opečené
Kuřecí nebo vepřové maso pokrájíme na nudličky, které namáčíme v kašičce z rozšlehaného vejce se škrobovou moučkou. V pánvi s rozpáleným olejem je... více o Masové nudličky na zelenině s nudlemi
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny... více o Cizrna na italský způsob II.
1. Utřeme tuk, cukr a vejce. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Vše pečlivě promícháme. 3.... více o Jablečné muffiny s tvarohem
Plátky krkovičky jemně naklepeme, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Dáme do zapékací misky s víkem a pečeme na asi 45 minut. Po 45ti minutách na... více o Zapečená krkovička se slaninou a sýrem
Medailonky z vepřové panenky osolíme a opepříme, vložíme na pánev, kde máme již rozpálený olej a opečeme z obou stran, cca 3 minuty z každé strany.... více o Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou
Plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej, zprudka opečeme z obou stran. Cibuli si nakrájíme na tenčí půlměsíčky, papriku... více o Vaječná omeleta se zeleninou
Cherry rajčátka omyjeme a seřízneme ze dvou stran, z jedné strany tak, aby nám stála a z druhé, abychom je mohli vydlabat a naplnit. Když máme... více o Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami
Lístky šalvěje omyjeme a osušíme. Smícháme mouku s pivem, osolíme, opepříme a vmícháme našlehaný bílek. Lístky obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji.... více o Šalvěj v županu
Mouku, cukr, sůl, olej smícháme, dle potřeby přilijeme mléko (po lžících) a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout.... více o Šlehačkový jablkový závin
Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme... více o Hovězí podle Fabrizia
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat... více o Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Předepsané suroviny protřepeme s ledem v šejkru a slijeme do koktejlky.... více o Tajemství mladé žáby
Tequilu, jahodový sirup a citronovou šťávu promícháme v tumbleru. Přidáme led a doplníme Matonkou... více o Long Head
V šejkru protřepeme s ledem předepsané ingredience. Přes sítko přelijeme do koktejlové sklenky a ozdobíme koktejlovou třešničkou.... více o Feldkurát Katz
Suroviny opatrně nalijeme přes lžičku do sklenky tak, aby se nesmíchaly. Dodržujeme pořadí od nejtěžších k nejlehčím: Kahlua, Baileys, Grand Marnie.... více o B52
Do šejkru vložíme led (tříšť), odměříme všechny suroviny a důkladně protřepáme. Přes sítko nalijeme nápoj do koktejlové sklenky.... více o Daiquiri
Hrách a čočku namočíme přes noc do vody, ráno slijeme vodu a propláchneme a přidáme mrkev, vaříme a poté přidáme fazole a kroupy. Zvlášť v hrnci... více o Hrstková polévka II.
Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování... více o Kari kuličky na lilku a rýži
Fenykly ořežeme, omyjeme, rozřežeme podélně na osminky a na pár minut vložíme do osolené vařící vody. Slijeme, dáme do pekácku, posypeme parmezanem (3... více o Zapečený fenykl v bešamelu
Polévkové nudle si uvaříme v hrnci zvlášť. Já používám krátké nudle z Polska, ale myslím, že s těmi našemi nebude problém. Brokolici si uvaříme do... více o Rychlovka čína
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme pokrájenou zeleninu. Až je zelenina osmažená, přidáme vývar. Můžeme popřípadě zahustit... více o Čenda pánev
Oškrábané brambory nastrouháme najemno, přidáme cca deci mléka, vejce, koření, mouku, cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Těsto... více o Tatínkovy bramboráky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se... více o "Gata" - listový závin se žmolenkou
Mleté maso osolíme, přidáme vejce, sýr, koření dle chuti, osolíme a řádně promícháme. Tvoříme malé kuličky vlhkou rukou, které buď obalíme ve... více o Jednohubky z (mini) karbanátků
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se... více o "Péřová" bublanina
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který vmícháme ihned do sladkého tvarohu. Jahody pokrájíme na větší kusy nebo je nahrubo rozmačkáme, osladíme... více o Jahodovo - vanilkový tvaroh
Houby namočíme na cca hodinu do studené vody. Bílé části cibulek nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky a obojí zpěníme na sádle. Přidáme protlak,... více o Lečo s houbami
V širokém hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou cibuli a česnek s provensálským kořením. Přidáme pokrájené papriky a rajčata ... více o Domácí lečo s česnekem
Papriku s cibulí orestujeme na trošce oleje, po chvíli přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou bazalkou a krátce povaříme. Na závěr... více o Rajčatové lečo s uzeným sleděm
Smícháme mouku s cukrem, přilijeme droždí rozmíchané ve vodě, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Pak... více o Špaldové pletýnky
Očištěné stroužky česneku dáme do zavařovací sklenice. Marinádu povaříme a dokud je ještě teplá (ne vařící), zalijeme s ní česnek. Po vychladnutí... více o Marinovaný česnek II.
Z mouky, cukrů, másla, vejce, soli a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do lednice odpočinout. Koláčovou formu vymažeme... více o Ovocný koláč s krupicovou náplní
Maso pokrájíme na kostky. Cuketu pokrájíme na větší kostky. Poté střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Z oleje, chilli, česneku a... více o Cuketové špízy s masem
Papriky a okurku pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme nejprve pokrájené maso. Přidáme zeleninu, Gyros koření ... více o Superrychlý gyros
Do každé bagety uděláme shora podélný hluboký zářez,opatrně je rozevřeme a na řezu potřeme slabě máslem. Pak do zářezu vložíme plátky hermelínu a... více o Zapečené plněné bagety
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut... více o Hraběnčin chlebíček
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli,... více o Dršťková polévka z hlívy
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti můžete... více o Babiččin falešný tatarák
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny. Vše řádně promícháme a nalijeme do kulaté formy (vymazané). Dáme péct cca 20 - 30... více o Hrnková kávová buchta
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem.... více o Palačinky s jahodovým přelivem
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme... více o Jednoduchý segedín
Maso pokrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme česnek a zázvor pokrájený na kostičky a bílou část pórku (kolečka). Společně... více o Masové nudličky s pórkem na zázvoru
Olej promícháme se sirupem, pak přidáme zbytek surovin a drobně posekanou čokoládu, řádně promícháme a tvarujeme hrudky nebo placičky. Pečeme na... více o Špaldové cookies