g
sýr niva
nebo Hermelín, Gorgonzola, Romadůr... cca
olej
200
g
uzenina
dle chuti: šunka, klobása, špekáček, slanina (nebo směs)
Postup přípravy receptu
1
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou uzeninu dle vlastního výběru a nakonec krátce osmažíme i nastrouhaný česnek. Přisypeme pokrájené ředkvičky, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni krátce (cca 10 minut) podusíme za občasného promíchnutí. Podlévat není nutné, ředkvičky trochu tekutiny pustí a ta postačí na podušení.
2
Po podušení ředkviček na skus přidáme pokrájený nebo nastrouhaný sýr, opepříme, promícháme, přilijeme rozšlehaná vejce, která necháme ve směsi srazit do požadované konzistence. Dle chuti osolíme a ihned podáváme s čerstvým pečivem. Na talíři můžeme dozdobit bylinkami dle chuti nebo lahůdkovou cibulkou.
Mela jsem v lednicce zapomenute redkvicky, co byly uz gumove a tak jsem hledala, jestli z nich jeste neco pujde udelat. Smazenice byla vynikajici a pritelovi taky moc chutnala. Dekuji za recept.
Lenka
|7. 10. 2015 13:46
Výborné a rychlé.
Klara
|13. 8. 2015 09:39
Smazenici z redkvicek zboznuju <3
Klara
|13. 8. 2015 09:38
Smazenici z redkvicek zboznuju <3
Pavla Martínková
|17. 7. 2015 14:21
Ředkvičkovou smaženici máme rádi a tahle je ještě lepší než ta co dělám běžně. Za nás velká pochvala a velký dík.