Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme. Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme a prošpikujeme hranolky slaniny. Okořeníme, osolíme a ze všech stran prudce opečeme na másle. Marinádu scedíme. Maso podlijeme trochou marinády a přikryté v troubě dusíme asi 40 minut. Pak otočíme a dusíme dalších 40 minut. Občas podlijeme marinádou. Hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, vyčistíme. Posypeme skořicí, vložíme k masu a ještě společně asi 15-20 minut dusíme.
2
Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a obložíme hruškami, do kterých jsme vložili lžičku brusinek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
liška
|30. 12. 2014 18:14
bože, co je to za foto? Vždyť to maso je černé jak bota, způsob servírování děsný, brrrr
lada
|31. 1. 2013 14:32
v lese :-)
;-)
jane
|23. 1. 2012 14:31
tento recept jsem tu našla i ve slovenštině...a do marinády nepatří 5 kusů borůvek, ale jalovce (slovensky borievka) 8-)
Pepa
|16. 11. 2010 23:06
muflona seženete u nás na Bruntálsku, je jich tady dost. Když se domluvíte v některém mysliveckém sdružení, rádi vám přenechají celý ulovený kus (samozřejmě bez trofejí). Maso muflonů, zejm. kozlů, má velice silný prk (charakteristický pach) a snědí ho jen dost otrlí štamgasti. Já osobně jsem celý kus raději zakopal, když jsem se to pokoušel uvařit psovi, tak mě manželka málem zabila, jak to smrdělo.
Jirka J.
|10. 6. 2009 12:35
Díky za skvělý recept, moc jsme si pochutnali!Původně jsem chtěl vypustit tu hrušku, ale nakonec jsem to připravil kompletně podle receptu, podáváno s hranolky.Opravdu vynikající.
Patrick Schmitt
|1. 1. 2009 20:00
Už jsem mufloní kýtu viděl i chlazenou, vákuově balenou v Tescu. třeba budete mít štěstí. ;-)
Tereza J.
|30. 12. 2008 13:14
U nás ho dostať v Metre, takže v Čechách asi v Makre )) Alebo od poľovníkov ))