Máslo nebo tuk necháme změknout. Výhoda je rychlá příprava. Do mísy nasypeme mouku s práškem, cukr a rozklepneme vejce, přimícháme jogurt a tuk. Zpracujeme na tužší těsto a nakonec opatrně vmícháme čokoládu, ovoce nebo třeba sekané oříšky... Do plechu s důlky si dáme papírové košíčky a pomocí dvou lžič plníme asi do dvou třetin. Pečeme asi 15-20 minut při 170 °C (v elektrické troubě).
Včera jsem zkoušela a jsou vynikající! Já jsem do každé dala jahodu. Jo a těsto jsem měla dost tuhé, tak jsem přidala trošku mléka a nic se nestalo :-) Moc děkuji za tenhle skvělý recept!
Zuza
|17. 9. 2013 16:25
Super! Přidala jsem do nich nasekanou čokoládu na vaření, kousky jablíčka a slunečnicová semínka a můžu se utlouct! :-)
tara
|31. 3. 2012 21:56
Perfektní !!! Dnes jsem zkoušela. Do každého jsem dala kostičku hořké čokolády :-[ :-)
Moc dobré! Zkusila jsem variantu se 70 % nastrouhanou čokoládou (100 g), skořicí a mletými mandlemi (máme alergii na vlašské...myslím, že by byly lepší). Měla jsem formu na 12 středně velkých muffinů a těsta bylo na 15. Příště budu muset zvýšit poměr na 24 :-). Nepoznala bych, že je v tom žitná mouka, ale je pravda, že jsem na ni už zvyklá.