Chleba jsem zkusila a je výborný, vody jsem dala 1 hrnek, ale v zásadě platí, že se voda do mouky přidává dle potřeby, protože každá mouka pracuje jinak. A možná by bylo fajn si odpustit hloupé a zesměšňující komentáře, když se někomu nedaří...
ja tam sul davam a delam takto testo na pizzu a v pohode, sul kvasnice rozpousti
Proboha lidi nedělejte to podle tohoto zhovadilého receptu.raději suroviny hodte do záchodu,alespon ušetříte peníze za plyn. Tento recept sem musel dát absolutní debil.
Tak jsme se hodně pobavili. Zadělali jsme dle receptu, a když vznikla kaše a přidali jsme téměř další zbytek mouky,jsme se podivali na komentáře. Dlouho jsme se tak nenasmáli. Uvidíme, jak to dopadne :-)
Tak jsme se hodně pobavili. Když jsme z těsta vyrobili kaši a podívali se na komentáře, dost jsme se nasmáli. Těsto upravujeme dle svého a uvidíme,jak to dopadne. Každopádně každý důvod pro zasmání je fajn. A o to asi při psaní receptu šlo :-)
Tak jsme se hodně pobavili. Zadělali jsme dle receptu, a když vznikla kaše a přidali jsme téměř další zbytek mouky,jsme se podivali na komentáře. Dlouho jsme se tak nenasmáli. Uvidíme, jak to dopadne :-)
Jsem zvědavá, co mi z toho chlebu vznikne, samozřejmě jsem dala 4 hrnky vody a když jsem viděla, že je těsto moc řídké, tak jsem zkukla komentáře, no "mile" mě to překvapilo.... chleba peču po 1. tak mě to vůbec nedcvaklo a tudíž jsem se řídila receptem!!! opravila jsem to tím, že jsem přidala žitnou mouku a po vykynutí, jsem ještě dosypávala mouku hladkou, zatím teda vypadá celkem dobře, nerozjíždí se, tak jsem zvědavá!!! Přeji hodně štěstí s lepšimi recepty!!! :-D
Už jsem zkoušela podruhé a zakalil se mi. Těsto moc objem nezvětšilo, ale uvnitř kvasilo hezky. I ve formě pak vypadal hezky a i nakynul a po uoečení se propadl a uvnitř byl stále mokrý...... Nevíte v čem by to mohlo být. Dělám vše správně.
Chleba jsem zkoušel . Po úpravě množství vody na méně než 2 hrnky a množství kvasnic na necelou polovinu kostky je velmi dobrý. Dělal jsem z půl kg mouky. Místo kmínu jsem dal lněné semínko.
Na kilo žitné mouky 1l vody. Mazlave ale pevné těsto. Po hodině při zpracování podsypavame další moukou takže to roztekle není.
recept doporučuji, dal jsem méně vody - 2 hrnečky a trochu celozrné mouky a samozřejmě kvásek bez soli
recept doporučuji, dal jsem méně vody - 2 hrnečky a trochu celozrné mouky a samozřejmě kvásek bez soli
recept doporučuji chleba je velmi chutný i na druhý den i jde to se suchého droždí :-)
Dobrý den, mám dotaz. Ten jeden hrnek, co tam dáváte, má kolik ml? Protože já tam dala jeden(ten můj má klasických 250 ml) a absolutně to nešlo zpracovat. Nakonec sem tam musela dát ještě jeden a čtvrt navíc a těsto bylo poté hrozně LEPIVÉ :-( Nějaká rada, aby se to těsto příště tolik nelepilo? Možná pro někoho hloupý dotaz, ale tohle byl můj první domácí chleba..no za chviku ho jdu dát do trouby, tak doufám, že to bude aspoň trochu poživatelný O:-)
čtvrt hrnku je trochu málo kuchařko , pekla jsem chleba z kila mouky a potřebovala jsem 800 ml vody,. :-D :-D :-D
380 ml až 400 ml vody? Ale to jsou 2 malé hrnky vody,paní psala že 2 hrnky vody na půl kg mouky je strašně moc, tak nevím???? :-\
To je 1/4 hrnku :-D kuchařky :-D
To je 1/4 hrnku pane bože :-D kuchařky :D
a taky je v tom receptu spatne ,do kvasku nedavame nikdy sul .
Čtyři hrnky vody na půl kg mouky?To těsto se utopí!Chtěla bych vidět toho komu se to povedlo :-D
Tak jsem teď dopekla, dala jsem jen hrnek vody, do těsta víc soli a chleba je výborný :-[
V chlebu jdou hodně cítit kvasnice, na chuť není dobrý, vody jsem dala také jen jeden hrnek.
No, to jsem tomu dala! Nevím, proč, ale vždy si nejdřív přečtu k receptu komentáře a pak teprve peču a dnes jsem to neudělala a kaše byla na světě!!! Tak jsem dosypala druhý 1/2 kg mouky a snad to dopadře dobře... Tak pozor na to množství vody!!!
Dejte si pozor! Recept je spatne!!! Dejte pouze jeden hrnecek vody!!! S vodou opatrne, jinak to budete mit rozteklou placku!!! :-( :-( :-(
Jak může napsat 4 hrnky vody!!! hrůza, stačí 1.
Zapomněla jsem napsat, že ho peču ve :-) formě na dort, aby byl vzhlednější.
Chleba dělám často, ale vody dávám na 1/2 kg 380 ml vody max 400. a 1/2 kostky droždí. Je supr.
Markéta , ale píše že peče s kila takže x2.
Já dala 2 hrnky vody a hruza bylo to jak kaše tak jsem něco dosypala,ale pořád to bylo celkem řídké tak jsem to dala do pečíci formy s pečícím papírem tak jsem zvědavá jestli z toho něco bude.Nechtělo se mi to dělat z kila mouky,tak jsem to riskla.Kdybych nebyla hloupá tak si ty recenze přečtu rychleji,ale co už.Z chyb se člověk učí
myslim, ze i 4 hrnky vody jsou hodne na pul kila...dala jsem jen hrnek a kousek a musela jsem jeste dosypavat mouku, protoze to bylo hrozne tekuty...ted uz je v troube a na to jaka to byla rozkydla placka se to zacalo tvarit jako bochanek :D
Markétko, osm ne, píše se v receptu o čtyřech :-) :-! ;-)
No těsto by mělo držet pěkně pohromadě :)
PROSÍM PROSÍM,neni 8 hrnků vody hrozně moc,dělám to z kila mouky(peču chleba poprvé) a mám z toho takovou kaši,tak nevím. :-\ =-O
při druhém kynutí na plechu se chleba celý rozkydnul, přendala jsem ho do pečící formy a vytvořil se krásný bochánek, sůl bych dala i do celého těsta, to není v receptu psáno, kůrka je tedy chutná, ale chleba je bez soli jak sladká buchta. Byl to náš první chleba a ještě teplý byl výborný ;-)